Terug

Dit is andere keek

Deze 'andere keek' van Jenny is een kruidige cake met een gezonde touch. Hij bevat namelijk volkoren speltmeel, bieten, wortels, appels en walnoten. Die gaan rauw de taart in, samen met een vleugje sinaasappel en kokosbloesemsuiker. Dat is nog eens andere koek.

Jenny

Recept van
Jenny

Makkelijk
(13) reviews

Ingrediënten

Tulband

  • 150 gram roomboter
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 300 gram speltmeel
  • snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 40 gram gedroogde cranberries
  • 0 rasp van 1 sinaasappel
  • 150 gram winterpeen
  • 70 gram walnoten
  • 150 gram Jonagold appels
  • 150 gram rauwe rode bieten

Garnering

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 35 gram poedersuiker
  •  rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Hakmolen
  • Staande mixer met toebehoren
  • 1 kom om de zeef in te hangen
  • Zeef
  • Tulbandvorm van ø 25 centimeter
  • Spuitzak
  • Spuitmondje
  • Satéprikker

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
  • Leg een theedoek in een zeef. Zet dat boven een bak en doe er de roomkaas met de Griekse yoghurt in. Vouw de theedoek dicht en zet het geheel in de koelkast.
  • Vet de tulbandvorm in en bestuif hem met een beetje speltmeel.

Tulband

  • Hak de wortel, appel en rode biet fijn in de hakmolen.
  • Hak de walnoten in kleine stukjes.
  • Klop de eieren met de suiker en de zout op.
  • Smelt de roomboter en voeg deze toe aan het eimengsel.
  • Voeg de meel en bakpoeder toe.
  • Spatel tot slot de wortel, appel, rode biet, cranberries, walnoten en sinaasappelrasp door het beslag.
  • Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in 50 – 60 minuten gaar. Controleer met een sateprikker de gaarheid.

Garnering

  • Klop de uitgelekte yoghurt en roomkaas los met de poedersuiker en het citroensap.
  • Doe de topping in een spuitzak met spuitmondje.
  • Verdeel de topping over de tulband.
  • Versier het geheel met sinaasappelrasp.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.