Terug

Divali mangotaart

De prachtige rozen zijn als een kers op de taart en in een handomdraai opgespoten. Hol ze uit en vul ze met de lampjes, een prachtig gezicht!

Maroeska

Recept van
Maroeska

Goed te doen
(20) reviews

Ingrediënten

Biscuitbodem

  • 180 gram patentbloem
  • 50 gram maïzena
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 10 eieren
  • snuf zout

Mangomousse

  • 500 gram mascarpone
  • 400 gram suiker
  • 2 eiwitten
  • 800 gram mangovruchtvlees (3 mango’s)
  • 1 citroen (sap)
  • 12 blaadjes gelatine

Meringue

  • 500 gram kristalsuiker
  • 6 eiwitten

Garnering

  • 300 gram witte chocolade
  • potje eetbaar goudpoeder

Afwerken/decoratie

  • 250 gram gedroogde mango

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Staafmixer
  • Bakvorm 12 x 12 centimeter
  • Taartringen
  • Pvc ring Ø 7 centimeter
  • Pan
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Taartplateau

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Biscuitbodem

  • Scheid eieren en zeef bloem en maïzena.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken en voeg geleidelijk 200 gram suiker, vanillesuiker en zout toe.
  • Klop vervolgens in een andere kom de eierdooiers luchtig en spatel deze door het eiwitmengsel.
  • Volg met bloem en maïzena en spatel nogmaals luchtig door.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het beslag hierover.
  • Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de biscuits in 8 minuten gaar.
  • Haal de biscuits uit de oven en bestrooi met een beetje suiker.

Mangomousse

  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees om de pit heen in stukken.
  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
  • Verhit een pan met de mango’s, suiker en laat 10 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de mango met een staafmixer.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan de mangopuree toe.
  • Klop vervolgens 2 eiwitten stijf, voeg toe en spatel door.
  • Voeg tot slot de mascarpone toe, spatel door en voeg citroensap naar smaak toe.
  • Schep de mangomousse in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Meringue

  • Voeg eiwitten en suiker aan een mengkom toe en verwarm al mixend met de handmixer au bain-marie tot 40 graden.
  • Klop vervolgens in de keukenmachine totdat het schuim is afgekoeld.

Garnering

  • Hak de chocolade in kleine stukken en smelt in een kom au bain-marie tot 45 graden.
  • Giet twee derde van de chocolade op een marmeren plaat uit, houd de chocolade in beweging met een paletmes en koel terug tot 27 graden.
  • Doe de chocolade terug in de kom en meng met de overige chocolade.
  • Leg een vel bakpapier klaar en verdeel er goudpoeder over. Giet de chocolade over het bakpapier, strijk uit en laat uitharden.
  • Breek de chocolade, als deze hard is, in schotsen.

Afwerken/decoratie

  • Snijd de biscuit over de breedte doormidden.
  • Plaats een laag biscuit op het taartplateau, volg met een royale laag mangomousse en dek af met een laag biscuit.
  • Smeer de taart af met de meringue en garneer met de gouden chocoladeschotsen en de gedroogde mangostukjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.