Terug

Doe gerust cheesy

Alper

Recept van
Alper

Hartig
Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 500 gram patentbloem
  • 14 gram zout
  • 225 gram koud water
  • 100 gram zachte boter
  • 350 gram boter
  • 2 stuks eieren

Gekarameliseerde rode ui met geitenkaas

  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • peper
  • 30 gram honing
  • 10 gram suiker
  • 100 gram geitenkaas
  • oregano

Curry bakbanaan met mozzarella

  • 1 Bakbanaan (groot)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 0.5 eetlepel zeezout
  • peper
  • 3 eetlepels curry kruiden
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 100 gram mozzarella
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 bosje selderij

Rozemarijn pompoen met feta

  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 200 gram pompoen
  • 3 eetlepels rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zeezout
  • peper
  • 100 gram feta
  • 30 gram sesamzaad

Peer met blauwe kaas

  • 150 gram bladerdeeg
  • 1 peer
  • 100 gram blauwe kaas
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 30 gram walnoten
  • 0.5 eetlepel zeezout
  • 2 theelepels chili vlokken

Garnering

  • 1 geklutst ei
  • olijfolie
  • fijn gehakte selderij
  •  sesamzaad

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Kneed bloem, zout en water met de zachte boter tot een soepel deeg.
  • Maak van de koude boter een tegel van ongeveer 10×10 centimeter.
  • Rol het deeg uit tot een vierkante plak en leg de botertegel in het midden. Vouw de punten van het deeg naar het midden over de botertegel.
  • Rol het deeg uit tot een langwerpige deeglap van ongeveer 1 centimeter dikte.
  • Vouw het deeg op in drie delen (zoals een brief) en leg 20 minuten koud weg.
  • Haal het deeg uit de koeling en draai het een kwartslag. Rol opnieuw uit tot een langwerpige deeglap van ongeveer 1 centimeter dikte. Vouw opnieuw op in drieën en laat 20 minuten rusten in de koeling.
  • Herhaal dit proces minimaal drie keer.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Gekarameliseerde rode ui met geitenkaas

  • Snijd de ui in fijne ringen en fruit dit in de olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg zout en peper toe. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens suiker en honing toe, roer goed door tot alles is opgenomen en de ui een glazige glans heeft.
  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne plak en snijd hier vijf cirkels uit met een diameter van ongeveer 5 centimeter.
  • Leg de gekarameliseerde ui in het midden van de bladerdeegcirkels. Houdt de rand van de cirkels vrij.
  • Brokkel de geitenkaas over de ui en breng op smaak met oregano.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de warme oven tot het bladerdeeg knapperig is.

Curry bakbanaan met mozzarella

  • Snijd de bakbanaan in kleine stukjes.
  • Hit een koekenpan op met olijfolie en bak de bananenstukjes in de olie.
  • Voeg zout, peper, curry, ketjap manis en tomatensaus toe en roer goed door elkaar tot een egale saus.
  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne vierkante plak.
  • Schep de saus op het bladerdeeg.
  • Versnipper de mozzarella over de vulling.
  • Rol het bladerdeeg vervolgens op tot een dikke sigaar.
  • Bestrijk met een geklutst ei.
  • Leg het sigaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten knapperig en gaar in de hete oven.
  • Garneer met fijngehakte selderij en snijd in 5 stukken.

Rozemarijn pompoen met feta

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenstukjes met de rozemarijn.
  • Voeg overige kruiden toe en roer goed door.
  • Laten de pompoenblokjes afkoelen.
  • Snijd de feta in blokjes en roer door de afgekoelde pompoen.
  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne plak en snijd er vijf cirkels uit met een diameter van 6,5 centimeter.
  • Vul één helft van de cirkels met de vulling en vouw dicht.
  • Duw de randen goed aan en bestrijk met geklutst ei. Strooi de sesamzaadjes op de rand.
  • Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot knapperig en gaar.

Peer met blauwe kaas

  • Rol 150 gram bladerdeeg uit tot een dunne langwerpige plak.
  • Snijd de peer in flinterdunne schijfjes en leg deze op het bladerdeeg.
  • Verkruimel de blauwe kaas over de peer.
  • Knijp de walnoten een beetje fijn en strooi deze, samen met zeezout en chiliblokken over de blauwe kaas.
  • Rol het bladerdeeg op tot een dikke ‘sigaar’ en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter dikte.
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in ongeveer 20-25 minuten knapperig in de hete oven.

Garnering

  • Met de ingrediënten kunt u zelf het eindresultaat garneren.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.