Bakgereedschap
- Springvormen van ø 12, 18 en 22 centimeter (elke vorm 2x)
 - Rasp
 - Staande mixer met toebehoren
 - Handmixer
 - Deegroller
 - Bakplaat
 - Taartrooster
 - Spuitzakken
 - Zeef
 - Garde
 - Spuitmondjes rond 4 en 2x 8-9 millimeter
 - Taartkarton van ø 12, 18 en 22 centimeter
 - Dowels
 
Voorbereiding
- Bekleed de springvormen met bakpapier en vet ze in, bestuif met bloem.
 - Zet de gelatine in een bakje met koud water tot gebruik.
 - Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 
Rozemarijn-citroen biscuit
- Gezien de grote hoeveelheid is het aan te raden om het beslag in 2 keer te maken.
 - Splits de eieren.
 - Smelt de boter in een steelpan, laat niet te heet worden.
 - Rasp de schil van de citroenen, ris de blaadjes van de rozemarijn en hak heel fijn.
 - Klop de eiwitten stijf, voeg de helft van de suiker toe.
 - Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker, citroenrasp, -sap en rozemarijn los.
 - Spatel de dooiers door het eiwitmengsel.
 - Zeef de maïzena, bloem, amandelmeel en zout en spatel door het eiermengsel.
 - Verdeel het beslag, zodat je er in totaal 2 cakes van ø 12, 2 cakes van ø 18 en 2 cakes van ø 22 centimeter van kunt bakken. Doe dit dus eventueel in 3 cakes per keer.
 - Bak de cakes ongeveer 14-18 minuten op 190 graden.
 
Amandel-citroenkoekjes
- Verwarm de oven op 170 graden conventioneel.
 - Meng de boter met suiker tot romig mengsel.
 - Voeg het ei toe.
 - Voeg de droge ingrediënten toe, kneed kort door.
 - Maak een dunne plak, verpak in folie en laat even rusten in de koelkast.
 - Rol de plak uit tot 3 – 4 millimeter dikte.
 - Snijd koekjes uit in de vorm van 2 vossenoren (maak er eventueel een paar extra).
 - Snijd koekjes uit in de vorm van een (medisch) kruis.
 - Steek 20 – 30 rondjes uit van ongeveer 1 – 0,5 centimeter grootte.
 - Het overgebleven deeg kun je bewaren in de vriezer en op een ander moment afbakken.
 - Leg de uitgestoken koekjes op de bakplaat.
 - Bak de koekjes in 13-18 minuten gaar.
 - Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
 
Bramenconfituur
- Breng alle ingrediënten aan de kook.
 - Laat 5 – 10 minuten zachtjes koken.
 - Haal het mengsel door een zeef.
 - Haal aan het einde de lepel onder de zeef langs en bewaar deze bramenpasta in een apart bakje om later door de botercrème te doen.
 - Koel de confituur terug.
 
Botercrème
- Klop de eieren in 8 minuten op de hoogste stand schuimig tot het 4x is vermenigvuldigd in volume.
 - Verwarm het water en de suiker tot 115 graden.
 - Haal de pan van het vuur en wacht tot de belletjes verdwijnen.
 - Giet het suikerwater bij het eimengsel en laat op matig-hoge stand koud draaien.
 - Voeg de boter en de bramenpasta in gedeelten toe en klop goed door.
 - Zet koud tot gebruik.
 
Vanille roomkwark
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
 - Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg tot yoghurt dikte, hou een scheutje slagroom apart.
 - Verwarm de gelatine in aanhangend vocht met het scheutje slagroom tot het oplost
 - Roer het vervolgens door de yoghurt.
 - Roer de yoghurt en slagroom door elkaar met de vanillepeul.
 - Dek af en zet koud tot gebruik.
 
Opbouw
- Meng 3 – 4 eetlepels botercreme met de kleurstof en doe in een spuitzak met klein spuitmondje.
 - Doe de rest van de botercrème en de roomkwark beide in een spuitzak met glad spuitmondje.
 - Snijd indien nodig de biscuits bij, zodat ze recht zijn.
 - Snijd de biscuits horizontaal 1 x doormidden.
 - Leg de onderste laag van een biscuit op een taartkarton.
 - Bestrijk met bramenconfituur.
 - Dek af met een biscuit.
 - Spuit daar een dijkje botercrème op en vul het midden met de roomkwark.
 - Dek af met biscuit en bestrijk deze ook met bramenconfituur.
 - Sluit af met biscuit.
 - Bestrijk taart met botercrème en zet in koeling tot gebruik.
 - Vul ook de andere biscuits op dezelfde manier.
 - Decoreer de onderste taart met rozemarijntakjes ondersteboven (als bomen), bramen en aalbessen. Spuit tevens gladde toefjes van botercrème.
 - Spuit op de middelste taart met de gekleurde botercrème een ECG-ritmestrook.
 - Decoreer met de kruisvormige koekjes.
 - Decoreer de bovenste taart als vos. Steek de vossenoren tussen de biscuits en versier met koekjes en bramen.
 - Bouw de taart op met dowels ter ondersteuning.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.