Terug

Een frisse start

Een frisse start willen we allemaal wel, net als dit uitermate verfrissende taartje boordevol citroen.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
Moeilijk
(20) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 300 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 300 gram suiker
  • 10 eieren
  • 2 citroenen (rasp)
  •  snuf zout

Citroenmousse

  • 180 gram suiker
  • 400 gram slagroom
  • 3 eieren
  • 3 citroenen
  • 10 blaadjes gelatine

Citroencrème

  • 250 gram poedersuiker
  • 300 gram slagroom
  • 300 gram roomboter
  • scheutje limonciello
  • snufje zout

Marsepein

  • 350 gram poedersuiker
  • 350 gram blanke amandelen
  • 30 stuks bittere amandelen
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • flesje Kleurstof donkergroen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Handmixer
  • Thermometer
  • Vershoudfolie
  • Citruspers
  • Deegroller
  • Rasp
  • Bakvorm Ø 20 centimeter
  • Spuitzak
  • Spuitmondje (klein, kartel)
  • Taartkarton

Voorbereidingen

  • Oven voorverwarmen op 180 gram.

Biscuit

  • Klop in een mengkom eieren, suiker, citroenrasp en een snuf zout minimaal 10 minuten.
  • Voeg bloem en maïzena toe en spatel er voorzichtig door.
  • Vet de bakvorm in met een beetje boter of bakspray.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en snijd in 3 gelijke lagen.

Citroenmousse

  • Terwijl de taart in de oven staan de mousse maken. De gelatine voorweken in koud water.
  • Boen en rasp de schillen van 3 citroenen en pers het sap van 2.
  • Verhit een pan met eierdooiers, citroenrasp,  -sap, gelatine en de helft van de suiker tot 80 graden (of totdat de eierdooiers gestold zijn).
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen, maar niet stollen.
  • In de kitchenaid met de garde de eiwitten stijfkloppen onder toevoeging, in gedeeltes, van de resterende suiker.
  • Klop ondertussen in een vetvrije mengkom de slagroom lobbig, maar niet te stijf en spatel door het citroenmengsel.
  • Plaats de citroenmousse tot gebruik in de koelkast.

Citroencrème

  • Klop in een mengkom slagroom, poedersuiker en een snufje zout stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng goed.
  • Voeg tot slot limonciello naar smaak toe en meng nogmaals goed.

Marsepein

  • Maal amandelen in de foodprocessor fijn.
  • Voeg poedersuiker, eiwitpoeder en kurkuma toe en meng goed.
  • Vorm het mengsel met de hand tot een rol en verpak in een vel vershoudfolie. (Laat voor het beste resultaat de marsepein een nacht in de koelkast rusten.)
  • Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol daarop met een deegroller de marsepein uit.
  • Kleur een klein deel van de marsepein met een paar druppels groene kleurstof, rol opnieuw uit en snijd kleine blaadjes uit.
  • Maak van de overige marsepein kleine citroenvormpjes.

Afwerken/decoratie

  • Plaats een laag biscuit op het taartkarton, volg met een laag citroenmousse, bouw op die manier de taart op en eindig met een laag biscuit.
  • Smeer de taart af met citroencrème en decoreer met marsepein.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.