E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Een frisse start

Een frisse start willen we allemaal wel, net als dit uitermate verfrissende taartje boordevol citroen.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
Moeilijk
(22) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 300 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 300 gram suiker
  • 10 eieren
  • 2 citroenen (rasp)
  •  snuf zout

Citroenmousse

  • 180 gram suiker
  • 400 gram slagroom
  • 3 eieren
  • 3 citroenen
  • 10 blaadjes gelatine

Citroencrème

  • 250 gram poedersuiker
  • 300 gram slagroom
  • 300 gram roomboter
  • scheutje limonciello
  • snufje zout

Marsepein

  • 350 gram poedersuiker
  • 350 gram blanke amandelen
  • 30 stuks bittere amandelen
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • flesje Kleurstof donkergroen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Handmixer
  • Thermometer
  • Vershoudfolie
  • Citruspers
  • Deegroller
  • Rasp
  • Bakvorm Ø 20 centimeter
  • Spuitzak
  • Spuitmondje (klein, kartel)
  • Taartkarton

Voorbereidingen

  • Oven voorverwarmen op 180 gram.

Biscuit

  • Klop in een mengkom eieren, suiker, citroenrasp en een snuf zout minimaal 10 minuten.
  • Voeg bloem en maïzena toe en spatel er voorzichtig door.
  • Vet de bakvorm in met een beetje boter of bakspray.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en snijd in 3 gelijke lagen.

Citroenmousse

  • Terwijl de taart in de oven staan de mousse maken. De gelatine voorweken in koud water.
  • Boen en rasp de schillen van 3 citroenen en pers het sap van 2.
  • Verhit een pan met eierdooiers, citroenrasp,  -sap, gelatine en de helft van de suiker tot 80 graden (of totdat de eierdooiers gestold zijn).
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen, maar niet stollen.
  • In de kitchenaid met de garde de eiwitten stijfkloppen onder toevoeging, in gedeeltes, van de resterende suiker.
  • Klop ondertussen in een vetvrije mengkom de slagroom lobbig, maar niet te stijf en spatel door het citroenmengsel.
  • Plaats de citroenmousse tot gebruik in de koelkast.

Citroencrème

  • Klop in een mengkom slagroom, poedersuiker en een snufje zout stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng goed.
  • Voeg tot slot limonciello naar smaak toe en meng nogmaals goed.

Marsepein

  • Maal amandelen in de foodprocessor fijn.
  • Voeg poedersuiker, eiwitpoeder en kurkuma toe en meng goed.
  • Vorm het mengsel met de hand tot een rol en verpak in een vel vershoudfolie. (Laat voor het beste resultaat de marsepein een nacht in de koelkast rusten.)
  • Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol daarop met een deegroller de marsepein uit.
  • Kleur een klein deel van de marsepein met een paar druppels groene kleurstof, rol opnieuw uit en snijd kleine blaadjes uit.
  • Maak van de overige marsepein kleine citroenvormpjes.

Afwerken/decoratie

  • Plaats een laag biscuit op het taartkarton, volg met een laag citroenmousse, bouw op die manier de taart op en eindig met een laag biscuit.
  • Smeer de taart af met citroencrème en decoreer met marsepein.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.