E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Espresso Meringue taart met kokosroom en karamel hazelnootsaus

Jolanda

Recept van
Jolanda

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 3 eiwitten
  • mespuntje zout
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel espressopoeder

Kokosroom

  • 5 deciliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 75 gram kokosextract

Karamel hazelnootsaus

  • 210 gram kristalsuiker
  • 85 gram roomboter
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 100 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Teken hier eventueel een cirkel op waar u straks de meringuebodem op spuit.
  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Rooster de hazelnoten voor de saus in de oven tot goudbruin.
  • Laat goed afkoelen.

Meringue

  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop goed op met een (hand)mixer.
  • Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg zout en beetje bij beetje het suiker toe. Blijf kloppen tot het vrijwel stijf is.
  • Voeg als laatste espressopoeder toe en klop nog even door tot stijve pieken ontstaan.
  • Doe de meringue in een spuitzak en spuit een grote ronde taartschijf op de bakplaat en maak met de rest van de meringue mooie toefjes op de bakplaat.
  • Droog in circa 2 uur in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Kokosroom

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg suiker toe en blijf kloppen tot het stijf is.
  • Roer als laatste de kokos er door.

Karamel hazelnootsaus

  • Hak de geroosterde hazelnoten in grove stukken.
  • Laat suiker in een diepe pan met dikke bodem smelten en karamelliseren. Let op: zorg dat de pan diep genoeg is, want zodra boter en slagroom toegevoegd worden, gaat de karamel flink schuimen.
  • Voeg roomboter toe en haal de pan van het vuur. Wacht tot de boter gesmolten is.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop met een garde tot de saus mooi glad is.
  • Giet de saus in een glazen kom en laat afkoelen.

Samenstellen

  • Leg de grote meringue schijf op een schaal.
  • Bestrijk deze dik met de kokosroom.
  • Decoreer het geheel met de kleine toefjes meringue en overgebleven kokosroom.
  • Serveer met de saus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.