Terug

Espresso Meringue taart met kokosroom en karamel hazelnootsaus

Jolanda

Recept van
Jolanda

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 3 eiwitten
  • mespuntje zout
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel espressopoeder

Kokosroom

  • 5 deciliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 75 gram kokosextract

Karamel hazelnootsaus

  • 210 gram kristalsuiker
  • 85 gram roomboter
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 100 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Teken hier eventueel een cirkel op waar u straks de meringuebodem op spuit.
  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Rooster de hazelnoten voor de saus in de oven tot goudbruin.
  • Laat goed afkoelen.

Meringue

  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop goed op met een (hand)mixer.
  • Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg zout en beetje bij beetje het suiker toe. Blijf kloppen tot het vrijwel stijf is.
  • Voeg als laatste espressopoeder toe en klop nog even door tot stijve pieken ontstaan.
  • Doe de meringue in een spuitzak en spuit een grote ronde taartschijf op de bakplaat en maak met de rest van de meringue mooie toefjes op de bakplaat.
  • Droog in circa 2 uur in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Kokosroom

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg suiker toe en blijf kloppen tot het stijf is.
  • Roer als laatste de kokos er door.

Karamel hazelnootsaus

  • Hak de geroosterde hazelnoten in grove stukken.
  • Laat suiker in een diepe pan met dikke bodem smelten en karamelliseren. Let op: zorg dat de pan diep genoeg is, want zodra boter en slagroom toegevoegd worden, gaat de karamel flink schuimen.
  • Voeg roomboter toe en haal de pan van het vuur. Wacht tot de boter gesmolten is.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop met een garde tot de saus mooi glad is.
  • Giet de saus in een glazen kom en laat afkoelen.

Samenstellen

  • Leg de grote meringue schijf op een schaal.
  • Bestrijk deze dik met de kokosroom.
  • Decoreer het geheel met de kleine toefjes meringue en overgebleven kokosroom.
  • Serveer met de saus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.