Terug

Exotische broodpudding

Jolanda

Recept van
Jolanda

Taart
Brood
Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Broodpudding

  • 100 gram hazelnoten
  • 300 gram wit brood
  • 3 deciliter kokosmelk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 deciliter koffie
  • 1 snufjes kaneel (gemalen)
  • kardemom (gemalen)
  • 100 gram mango blokjes
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter of een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.

Broodpudding

  • Rooster de hazelnoten gedurende 10 minuten in de hete oven.
  • Haal de hazelnoten uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 175°C.
  • Breek intussen het brood in grove stukken en doe in een grote kom.
  • Warm de kokosmelk op en roer de suiker er door tot het is opgelost.
  • Voeg de koffie toe, roer goed door en giet vervolgens over het brood.
  • Prak met een vork tot een gladde broodmassa.
  • Breng eventueel op smaak met een een snufje kaneel en kardemom.
  • Snijd de mango in blokjes.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Meng mango en hazelnoten door de broodpudding.
  • Klop de eieren los en meng door de pudding.
  • Giet de pudding in de vorm en bak ongeveer 55 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen voor serveren en bestuif vooraf met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.