Terug

Flammkuchen met serranoham, zalm en zeekraal

Heerlijke zilte smaken op een bodem van volkorenmeel. Het proberen waard!

Elly

Recept van
Elly

Hartig
Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gram patentbloem
  • 100 gram volkorenbroodmeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Topping

  • 100 gram crème fraîche
  • 100 milliliter zure room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
  • snufje peper
  • 0.5 theelepel zout
  • snufje nootmuskaat
  • 50 gram gerookte zalmsnippers
  • 50 gram serranoham
  • 15 takjes zeekraal
  • 2 bosuien
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Deegrol
  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Bakpapier
  • Kom

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten samen met 110 gram lauwwarm water, kneed tot een soepel deeg en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje bloem, rol hierop het deeg met een deegroller uit tot een cirkel met een diameter van 25 centimeter.
  • Bestrijk het deeg vervolgens gelijkmatig met het zure roommengsel en laat hierbij tot ongeveer 1 centimeter van de rand vrij.
  • Snijd de serranoham in dunne reepjes en verdeel deze in de vorm van taartpunten over de bodem.
  • Verdeel in het midden van punten de takjes zeekraal.
  • Verdeel vervolgens de zalm en de bosui over de bodem en volg met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 7-12 minuten goudbruin.

Topping

  • Pers de teentjes knoflook.
  • Meng in een kom de zure room samen met crème fraîche, knoflook, dille en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Ga verder met het beleggen van de bodem.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.