Terug

Florentines

Super simpele en vooral super smakelijke koekjes: florentines. Je maakt ze met geschaafde amandelen en pure chocolade.

Makkelijk
(13) reviews

Ingrediënten

Florentines

  • 75 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram glucose
  • 150 gram geschaafde amandelen
  • 500 gram pure chocolade callets

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Florentines

  • Doe boter, glucose en suiker in een pan breng aan de kook zodat alles smelt en samenkomt.
  • Zodra het beslag kookt, haal de pan van het vuur en voeg de amandelen toe.
  • Spreid het beslag uit over de bakplaat en druk het zo plat mogelijk (ongeveer de dikte van een euromunt). Gebruik eventueel een tweede bakplaat.
  • Bak het beslag ongeveer 15 minuten in de hete oven.
  • Haal de koekjes uit de oven en snijd ze direct in kleinere koekjes van 4 bij 4 centimeter.
  • Laat afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat het vervolgens afkoelen tot 32°C.
  • Bestrijk een kant van de koekjes met chocolade.
  • Laat opstijven.

Meer koekrecepten?

Recept voor stroopkoeken

Recept voor cookies

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.