E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Focaccia in Bloei

Een bijzondere focacciatuin met echte courgettebloemen! Extra lekker met eigengemaakte pesto.

Marieke

Recept van
Marieke

Brood
Goed te doen
(29) reviews

Ingrediënten

Verse pesto

  • 2 tenen knoflook
  • Takjes rozemarijn, gerist
  • Mespuntje Chilipeper gedroogd
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  • 20 gram verse basilicum
  • 100 milliliter olijfolie

Deeg

  • 750 gram tarwebloem
  • 475 milliliter water
  • 30 gram desempoeder
  • 7,5 gram gist
  • 22,5 milliliter olijfolie (plus extra)
  • 15 gram zout
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden

Decoratie

  • 3 courgettebloemen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 10 takjes bieslook 
  • 10 rode snoeptomaatjes
  • 10 gele snoeptomaatjes
  • Handjevol verse basilicum
  • 1 gele Paprika
  • 1 groene Paprika
  • Takjes Rozemarijn

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Rond bakblik
  • Staande mixer met toebehoren
  • Plastic bak met deksel
  • Vershoudfolie
  • Hakmolen
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de plastic bak in met olijfolie.
  • Vet de ronde bakvorm goed in met ruim olijfolie.

Pesto

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Hak de knoflooktenen in grote stukken en pluk de basilicumblaadjes.
  • Maal de basilicumbladeren, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en chilipeper door elkaar.
  • Voeg al draaiende af en toe wat olie toe tot er een dikke pesto ontstaat.
  • Breng de pesto op smaak met zout en peper. 

Deeg

  • Meng de bloem, het water, desempoeder, gist, olijfolie en zout plus de Italiaanse kruiden in de keukenmachine tot een soepel deeg. 
  • Leg het deeg in de plastic bak en laat het 30 minuten afgesloten rijzen.
  • Vouw het deeg voorzichtig een keer over de lengte en over de breedte op.
  • Stop het deeg terug in de bak en laat het 10 minuten afgedekt rijzen.
  • Doe het deeg in het bakblik. 
  • Druk deuken in de bovenkant van het deeg.
  • Strijk de gemaakte pesto over de bovenkant van het deeg.
  • Maak met de courgettebloemen, paprika’s, ui en anderen groenten en mooie bloementuin naar eigen stijl.
  • Bak het brood in ongeveer 40 minuten af in een voorverwarmde oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.