Terug

Focaccia in Bloei

Een bijzondere focacciatuin met echte courgettebloemen! Extra lekker met eigengemaakte pesto.

Marieke

Recept van
Marieke

Goed te doen
(26) reviews

Ingrediënten

Verse pesto

  • 2 tenen knoflook
  • Takjes rozemarijn, gerist
  • Mespuntje Chilipeper gedroogd
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Peper & zout
  • 20 gram verse basilicum
  • 100 milliliter olijfolie

Deeg

  • 750 gram tarwebloem
  • 475 milliliter water
  • 30 gram desempoeder
  • 7,5 gram gist
  • 22,5 milliliter olijfolie (plus extra)
  • 15 gram zout
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden

Decoratie

  • 3 courgettebloemen
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 10 takjes bieslook 
  • 10 rode snoeptomaatjes
  • 10 gele snoeptomaatjes
  • Handjevol verse basilicum
  • 1 gele Paprika
  • 1 groene Paprika
  • Takjes Rozemarijn

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Rond bakblik
  • Staande mixer met toebehoren
  • Plastic bak met deksel
  • Vershoudfolie
  • Hakmolen
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de plastic bak in met olijfolie.
  • Vet de ronde bakvorm goed in met ruim olijfolie.

Pesto

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Hak de knoflooktenen in grote stukken en pluk de basilicumblaadjes.
  • Maal de basilicumbladeren, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en chilipeper door elkaar.
  • Voeg al draaiende af en toe wat olie toe tot er een dikke pesto ontstaat.
  • Breng de pesto op smaak met zout en peper. 

Deeg

  • Meng de bloem, het water, desempoeder, gist, olijfolie en zout plus de Italiaanse kruiden in de keukenmachine tot een soepel deeg. 
  • Leg het deeg in de plastic bak en laat het 30 minuten afgesloten rijzen.
  • Vouw het deeg voorzichtig een keer over de lengte en over de breedte op.
  • Stop het deeg terug in de bak en laat het 10 minuten afgedekt rijzen.
  • Doe het deeg in het bakblik. 
  • Druk deuken in de bovenkant van het deeg.
  • Strijk de gemaakte pesto over de bovenkant van het deeg.
  • Maak met de courgettebloemen, paprika’s, ui en anderen groenten en mooie bloementuin naar eigen stijl.
  • Bak het brood in ongeveer 40 minuten af in een voorverwarmde oven.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren