Terug

Focaccia met gepofte knoflook, basilicum en olijven

Rutger

Recept van
Rutger

Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • knoflook
  • olijfolie

Focaccia

  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 30 gram olijfolie
  • 350 gram lauw water
  • 10 gram gedroogde gist
  • zwarte olijven (pitloos)
  • verse basilicum (min de blaadjes), plus wat extra voor garnering
  • zeezout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Zet de oven aan op 200°C.
  • Snijd van twee bollen knoflook het bovenste kapje af, besprenkel met olijfolie en pak in in aluminiumfolie.
  • Zet de bollen 45 minuten in de oven.

Focaccia

  • Kneed witte tarwebloem, zout, gedroogd gist, olijfolie, lauw water kort door elkaar in een keukenmachine. Het deeg blijft vrij plakkerig.
  • Stort op een met bloem bestoven werkbank en kneed nog even door met de hand.
  • Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
  • Snijd twee goede handen basilicum fijn.
  • Lepel 1,5 bol gepofte knoflook uit en snijd fijn.
  • Vet de werkbank in met wat olie en kneed basilicum en knoflook door het gerezen deeg.
  • Laat weer even rijzen.
  • Vet een bakblik goed in met olijfolie en verdelen het deeg over de bakvorm.
  • Laat het deeg opnieuw 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C convectie.
  • Besprenkel de focaccia na het rijzen met olijfolie en verdeel de halve zwarte olijven erover.
  • Druk gaten in het deeg en bestrooi met zeezout.
  • Bak de focaccia ongeveer 15-20 minuten in de hete oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.