Terug

Focaccia met rode ui en geitenkaas

Een verse focaccia op een tafel vol mezze of al fresco op het picknickkleedje. De rode ui matcht fantastisch met de romige geitenkaas.

Narcis

Recept van
Narcis

Expert
(7) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje instant gist
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • 1 theelepel fijn gemalen zeezout
  • 150 milliliter olijfolie extra vergine
  • 300 milliliter warm water
  • 2 rode uien
  • bosje tijm
  • gedroogde oregano
  • peper
  • 100 milliliter olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een lage vorm van 36 bij 25 centimeter met bakpapier en vet het papier licht in met olijfolie.

Focaccia

  • Doe de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom. Zorg ervoor dat het zout en gist elkaar nog niet aanraken.
  • Meng 2 eetlepels olijfolie door het water en schenk bij het bloemmengsel.
  • Meng voorzichtig met de handen en vorm een bal.
  • Vet het werkblad een beetje in met olijfolie en kneed hierop het deeg zo’n 5 tot 10 minuten tot het zacht en elastisch is.
  • Leg het deeg in een ingevette kom en bedek met een stuk ingevet plasticfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • Hel het gerezen deeg over in de vorm.
  • Duw het deeg voorzichtig uit de grootte van de vorm. Bedek losjes met een stuk ingevet plasticfolie en laat het nogmaals 30 minuten rijnze op een warme, tochtvrije plek.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
  • Snijd uien in dunne ringen en meng met een scheutje olijfolie. Verkruimel de geitenkaas en was en droog de takjes tijm.
  • Haal het plastic van het deeg. Druk met uw vingertoppen kuiltjes in het deeg. Bedek met ui, kaas, tijm en oregano. Maak af met peper en zout.
  • Plaats de focaccia in het midden van de oven en bak eerst 10 minuten bakken op 220°C. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 190°C en bak nog 15 tot 20 minuten tot het brood mooi bruin is.
  • Haal de focaccia uit de oven en bestrijk met olijfolie. Serveer bij voorkeur net warm en vers uit de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.