Terug

Focaccia van zuurdesem

Emma

Recept van
Emma

Hartig
Brood
Expert
(38) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 1000 gram witte bloem
  • 800 milliliter water (20-25 graden)
  • 200 gram zuurdesem
  • 20 gram verse gist
  • 130 milliliter olijfolie
  • 30 gram zout
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje rozemarijn
  • bosje tijm
  • zeezout
  • 20 tomaatjes in verschillende kleuren (of gewoon rood)

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een schone bakplaat in met olijfolie.
  • Zet een grote schaal klaar en vet deze alvast in met olie.

Focaccia

  • Meng bloem, water, zuurdesem, gist, olijfolie en zout in de mengkom en kneed met de hand ongeveer 10 minuten tot een nat maar soepel deeg.
  • Doe het deeg in een ingevette schaal en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Gebruik twee deegschrapers om het deeg dubbel te vouwen. Draai het deeg 90 graden en vouw opnieuw dubbel. Herhaal nogmaals. Hierdoor krijgt het deeg lagen en een goede structuur.
  • Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 220°C.
  • Pak het gerezen deeg er bij en herhaal de vouw-stappen drie keer. Rol het deeg vervolgens uit tot een focaccia-vorm en leg op de ingevette bakplaat.
  • Meng de kruiden en knoflook met resterende olijfolie.
  • Verdeel het oliemengsel over het deeg en maak kuiltjes met uw vingertoppen.
  • Halveer de tomaatjes en druk ze voorzichtig in de kuiltjes met de ronde kant naar beneden.
  • Bak de focaccia 40 minuten bruin in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.