Terug

Focaccia

Evert

Recept van
Evert

Moeilijk
(33) reviews

Ingrediënten

De focaccia

  • 900 gram witte bloem
  • 25 gram verse gist
  • 3 deciliter water
  • 10 gram zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram parmaham
  • 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 potje zwarte olijven (pitloos)
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • takjes rozemarijn
  • 200 gram kerstomaatjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een schone bakplaat in met olijfolie.
  • Leg een schone kom en plastic folie klaar.

De focaccia

  • Verwarm een beetje van het water tot lauwwarm, niet warmer dan 37°C.
  • Los de gist op in het warme water.
  • Zeef de bloem boven een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  • Schenk het gistmengsel in het kuiltje en voeg de rest van het water en olijfolie toe.
  • Strooi het zout aan de zijkant van de bloem en kneed gedurende 10 minuten tot een soepel en mooi deeg.
  • Doe het deeg in een ingevette kom en bedek met plastic folie. Laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
  • Snijd de ham in stukjes en kneed dit samen met de kaas door het deeg.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige focaccia-vorm en leg op de ingevette bakplaat.
  • Laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220˚C
  • Druk met uw vingertoppen kuiltjes in het gerezen deeg en verdeel de olijven, rozemarijn en tomaatjes erover.
  • Maak af met een laagje olijfolie en wat zeezout.
  • Bak de focaccia gedurende 30 minuten in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.