E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Focaccia

Haal Toscane in huis door deze focaccia op tafel te zetten. Maak dit Italiaanse brood af met olijven, rozemarijn en kerstomaatjes.

Evert

Recept van
Evert

Hartig
Brood
Moeilijk
(40) reviews

Ingrediënten

De focaccia

  • 900 gram witte bloem
  • 25 gram verse gist
  • 3 deciliter water
  • 10 gram zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram parmaham
  • 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 potje zwarte olijven (pitloos)
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • takjes rozemarijn
  • 200 gram kerstomaatjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een schone bakplaat in met olijfolie.
  • Leg een schone kom en plastic folie klaar.

De focaccia

  • Verwarm een beetje van het water tot lauwwarm, niet warmer dan 37°C.
  • Los de gist op in het warme water.
  • Zeef de bloem boven een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  • Schenk het gistmengsel in het kuiltje en voeg de rest van het water en olijfolie toe.
  • Strooi het zout aan de zijkant van de bloem en kneed gedurende 10 minuten tot een soepel en mooi deeg.
  • Doe het deeg in een ingevette kom en bedek met plastic folie. Laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
  • Snijd de ham in stukjes en kneed dit samen met de kaas door het deeg.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige focaccia-vorm en leg op de ingevette bakplaat.
  • Laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220˚C
  • Druk met uw vingertoppen kuiltjes in het gerezen deeg en verdeel de olijven, rozemarijn en tomaatjes erover.
  • Maak af met een laagje olijfolie en wat zeezout.
  • Bak de focaccia gedurende 30 minuten in de warme oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.