Voorbereiding
- Vet een springvorm in met een uitneembare bodem en diameter van 22 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Taartdeeg
- Meng de boter, de suiker, het zout, het ei en het water.
- Doe de bloem en de bakpoeder erbij en kneed het tot een soepel deeg.
- Maak er een bol van, dek het af met plasticfolie en zet het in de koelkast.
Amandelspijs
- Meng de amandelen met de suiker, het ei en de citroenrasp.
- Mix goed door tot een soepel spijs.
Custard
- Verwarm de room met het vanillemerg tot het kookt.
- Klop de suiker met de eieren, eidooiers en maïzena tot een glad mengsel.
- Giet de helft van de room bij het mengsel, roer door en giet vervolgens alles terug in de pan.
- Blijf roeren tot het dezelfde dikte als vla heeft en haal dan van het vuur.
- Giet in een schaal en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Appelvulling
- Schil de appels en verwijder de kernen.
- Snijd in dunne partjes.
Samenstellen
- Rol het taartdeeg uit in een cirkel en bedek de bodem en de rand van de vorm met het deeg.
- Rol het amandelspijs uit tussen plasticfolie.
- Leg de amandelspijs op de deegbodem.
- Schenk de custard hierop.
- Schik de appelpartjes over de custard.
- Bak de taart in 60 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat even staan voordat u de vorm verwijderd.
- Warm ondertussen de abrikozenjam op.
- Bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam en bestrooi met amandelschaafsel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.