Terug

Franse appeltaart

Georges

Recept van
Georges

Taart
Makkelijk
(30) reviews

Ingrediënten

Taartdeeg

  • 125 gram boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 15 milliliter water
  • 250 gram tarwebloem
  • 5 gram bakpoeder

Amandelspijs

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 citroen (rasp)

Custard

  • 60 gram room
  • vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 30 gram maïzena

Appelvulling

  • 1500 gram appels (Jonagold)

Samenstellen

  • abrikozenjam
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm in met een uitneembare bodem en diameter van 22 centimeter.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

Taartdeeg

  • Meng de boter, de suiker, het zout, het ei en het water.
  • Doe de bloem en de bakpoeder erbij en kneed het tot een soepel deeg.
  • Maak er een bol van, dek het af met plasticfolie en zet het in de koelkast.

Amandelspijs

  • Meng de amandelen met de suiker, het ei en de citroenrasp.
  • Mix goed door tot een soepel spijs.

Custard

  • Verwarm de room met het vanillemerg tot het kookt.
  • Klop de suiker met de eieren, eidooiers en maïzena tot een glad mengsel.
  • Giet de helft van de room bij het mengsel, roer door en giet vervolgens alles terug in de pan.
  • Blijf roeren tot het dezelfde dikte als vla heeft en haal dan van het vuur.
  • Giet in een schaal en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Appelvulling

  • Schil de appels en verwijder de kernen.
  • Snijd in dunne partjes.

Samenstellen

  • Rol het taartdeeg uit in een cirkel en bedek de bodem en de rand van de vorm met het deeg.
  • Rol het amandelspijs uit tussen plasticfolie.
  • Leg de amandelspijs op de deegbodem.
  • Schenk de custard hierop.
  • Schik de appelpartjes over de custard.
  • Bak de taart in 60 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en laat even staan voordat u de vorm verwijderd.
  • Warm ondertussen de abrikozenjam op.
  • Bestrijk de bovenkant met de abrikozenjam en bestrooi met amandelschaafsel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.