Terug

Friandises

Narcis

Recept van
Narcis

Moeilijk
(9) reviews

Ingrediënten

Financiertjes

  • 90 gram amandelpoeder
  • 105 gram fijne tafelsuiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 30 gram bloem
  • 3 eiwitten
  • 75 gram boter
  • mespuntje zout
  • verse frambozen
  • abrikozenjam

Meringues

  • 3 eiwitten
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 180 gram witte chocolade
  • 100 gram pistachenoten

Chocolade ganache biscuitjes

  • 90 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 195 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 ei
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 milliliter slagroom

Custard met abrikozen

  • 12 gedroogde abrikozen
  • 60 gram suiker
  • 150 milliliter water
  • 1 citroen
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers

Bereidingswijze

Financiertjes

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Vet mini muffinsvormpjes in met boter.
  • Meng amandelpoeder met 60 gram fijne tafelsuiker, vanillesuiker en bloem.
  • Klop de eiwitten stijf met 45 gram suiker.
  • Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
  • Spatel het amandelmengsel er voorzichtig doorheen.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • Schep met een lepel het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de financiertjes 10 minuten in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje.
  • Smeer over de cakejes en maak af met een verse framboos.

Meringues

  • Oven voorverwarmen op 110°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Eiwitten met zout stijfkloppen.
  • Voeg daarna al kloppend gelijdelijk de fijne suiker toe tot het is opgelost.
  • Schep de poedersuiker er voorzichtig doorheen.
  • Doe het schuim in een spuitzak.
  • Spuit mooie rozetten op het bakpapier.
  • Droog de meringues ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
  • Hak de pistachenootjes fijn en doe in een schaaltje.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Dip de koude meringues eerst in de chocolade en vervolgens in de nootjes.
  • Laat drogen.

Chocolade ganache biscuitjes

  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boter met vanille-extract en basterdsuiker in keukenmachine mengen tot het een geheel vormt.
  • Bloem en cacao zeven en samen met het ei door het mengsel pulseren tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg in plasticfolie in koelkast 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit en steek rondjes met een diameter van 4-5 centimeter uit.
  • Leg de biscuitjes op de bakplaat en bak in 10 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Smelt chocolade met slagroom au bain-marie.
  • Roer goed door tot een glad mengsel.
  • Doe in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast tot het steviger, maar wel spuitbaar is.
  • Spuit een chocoladeganachecirkel op ieder biscuitje.
  • Laat opstijven.

Custard met abrikozen

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet 6 kleine ovenvaste schaaltjes klaar.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Breng slagroom met opengesneden vanillestokje en merg aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat de vanille 20 minuten intrekken.
  • Hak de abrikozen grof.
  • Snijd de schil van de citroen af en snijd in kleine reepjes.
  • Breng water en suiker aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.
  • Voeg de abrikozenstukjes en citroenschilreepjes toe en laat koken tot het fruit zacht is.
  • Haal de abrikozenstukjes uit de suikerstroop en verdeel over de schaaltjes.
  • Laat de suikerstroop verder inkoken.
  • Schenk de helpt van de suikerstroop bij de abrikozen.
  • Klop de eidooiers op en voeg halverwege de andere helft suikerstroop toe. Blijf goed kloppen tot het afgekoeld is.
  • Verwijder het vanillestokje uit de slagroom.
  • Schenk het eidooiermengsel bij de slagroom en klop goed door.
  • Schenk dit over de abrikozen.
  • Kook water.
  • Zet een braadslee in de oven en zet hier de vormpjes in.
  • Schenk het hete water in de braadslee en dek af met aluminiumfolie.
  • Kook de custard au bain-marie in zo’n 20-25 minuten gaar.
  • Laat afkoelen voor serveren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.