E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Friandises

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
Moeilijk
(13) reviews

Ingrediënten

Financiertjes

  • 90 gram amandelpoeder
  • 105 gram fijne tafelsuiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 30 gram bloem
  • 3 eiwitten
  • 75 gram boter
  • mespuntje zout
  • verse frambozen
  • abrikozenjam

Meringues

  • 3 eiwitten
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 180 gram witte chocolade
  • 100 gram pistachenoten

Chocolade ganache biscuitjes

  • 90 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 195 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 ei
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 milliliter slagroom

Custard met abrikozen

  • 12 gedroogde abrikozen
  • 60 gram suiker
  • 150 milliliter water
  • 1 citroen
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers

Bereidingswijze

Financiertjes

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Vet mini muffinsvormpjes in met boter.
  • Meng amandelpoeder met 60 gram fijne tafelsuiker, vanillesuiker en bloem.
  • Klop de eiwitten stijf met 45 gram suiker.
  • Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
  • Spatel het amandelmengsel er voorzichtig doorheen.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • Schep met een lepel het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de financiertjes 10 minuten in de hete oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje.
  • Smeer over de cakejes en maak af met een verse framboos.

Meringues

  • Oven voorverwarmen op 110°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Eiwitten met zout stijfkloppen.
  • Voeg daarna al kloppend gelijdelijk de fijne suiker toe tot het is opgelost.
  • Schep de poedersuiker er voorzichtig doorheen.
  • Doe het schuim in een spuitzak.
  • Spuit mooie rozetten op het bakpapier.
  • Droog de meringues ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
  • Hak de pistachenootjes fijn en doe in een schaaltje.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Dip de koude meringues eerst in de chocolade en vervolgens in de nootjes.
  • Laat drogen.

Chocolade ganache biscuitjes

  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Boter met vanille-extract en basterdsuiker in keukenmachine mengen tot het een geheel vormt.
  • Bloem en cacao zeven en samen met het ei door het mengsel pulseren tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg in plasticfolie in koelkast 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit en steek rondjes met een diameter van 4-5 centimeter uit.
  • Leg de biscuitjes op de bakplaat en bak in 10 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Smelt chocolade met slagroom au bain-marie.
  • Roer goed door tot een glad mengsel.
  • Doe in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast tot het steviger, maar wel spuitbaar is.
  • Spuit een chocoladeganachecirkel op ieder biscuitje.
  • Laat opstijven.

Custard met abrikozen

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet 6 kleine ovenvaste schaaltjes klaar.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Breng slagroom met opengesneden vanillestokje en merg aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat de vanille 20 minuten intrekken.
  • Hak de abrikozen grof.
  • Snijd de schil van de citroen af en snijd in kleine reepjes.
  • Breng water en suiker aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.
  • Voeg de abrikozenstukjes en citroenschilreepjes toe en laat koken tot het fruit zacht is.
  • Haal de abrikozenstukjes uit de suikerstroop en verdeel over de schaaltjes.
  • Laat de suikerstroop verder inkoken.
  • Schenk de helpt van de suikerstroop bij de abrikozen.
  • Klop de eidooiers op en voeg halverwege de andere helft suikerstroop toe. Blijf goed kloppen tot het afgekoeld is.
  • Verwijder het vanillestokje uit de slagroom.
  • Schenk het eidooiermengsel bij de slagroom en klop goed door.
  • Schenk dit over de abrikozen.
  • Kook water.
  • Zet een braadslee in de oven en zet hier de vormpjes in.
  • Schenk het hete water in de braadslee en dek af met aluminiumfolie.
  • Kook de custard au bain-marie in zo’n 20-25 minuten gaar.
  • Laat afkoelen voor serveren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.