Terug

Frisse munttwist en frambozen bombe

Verdraaid lekkere bombe met mascarpone en frambozenmousse-vulling. De verfrissende munt wordt in dit recept meegebakken in het biscuit.

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
Makkelijk
(7) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 3 eieren
  • 80 gram basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel warm water
  • 80 gram bloem
  • snuf zout
  • bosje verse munt

Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram frambozen

Frambozenmousse

  • 4 gelatine blaadjes
  • 300 gram frambozen
  • 100 gram suiker
  • 1 citroenen
  • 500 milliliter slagroom

Samenstellen

  • frambozen
  • verse munt
  • slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een schone theedoek klaar.

Biscuit

  • Mix eieren, basterdsuiker en merg uit het vanillestokje tot een licht en romig mengsel.
  • Roer het warme water erdoor.
  • Zeef de bloem en het zout en schep voorzichtig door het beslag.
  • Snijd de munt heel fijn en meng door het beslag.
  • Schenk het beslag op de bakplaat en bak de biscuit in 10-15 minuten gaar.
  • Leg de theedoek op het aanrecht en verdeel de gewone suiker er overheen.
  • Leg de cake op de suiker en laat zo 10 minuten afkoelen.
  • Trek voorzichtig het bakpapier los.
  • Laat volledig afkoelen.

Vulling

  • Meng mascarpone, poedersuiker en het merg uit het vanillestokje en in een kom tot een glad geheel.
  • Smeer de koude cake in met een laag mascarponevulling en leg de frambozen op de rand.
  • Rol de cake vanaf de frambozen voorzichtig maar stevig op.
  • Leg koud weg zodat de cake kan opstijven.

Frambozenmousse

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Maal 300 gram frambozen fijn en zeef ze. Vang de puree op.
  • Doe de frambozenpuree in een pan met 100 gram suiker en 3 eetlepels citroensap.
  • Breng voorzichtig aan de kook en los de gelatineblaadjes er in op.
  • Doe in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een andere kom slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
  • Schep de frambozenpuree er voorzichtig door en zet koud weg.

Samenstellen

  • Bekleed een bombekom met plasticfolie.
  • Haal de cakerol uit de koelkast en snijd voorzichtig in plakken.
  • Bekleed de kom met de cakeplakjes.
  • Schenk hier de frambozenmousse in en laat opstijven in de koelkast.
  • Stort vlak voor serveren de bombe op een schaal en garneer met toefjes slagroom, muntblaadjes en frambozen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.