E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ga voor goud – Bonbon schelpen

Fan van koffie en chocolade? Dan moet je deze bonbons echt eens proberen! Ze hebben een jasje van pure chocolade en zijn gevuld met een koffiecremeux en geroosterde pecannoten.

Tom

Recept van
Tom

Koekjes
Moeilijk
(15) reviews

Ingrediënten

Bonbon schelpen

  • 300 gram pure chocolade
  • 30 gram pecannoten
  • Goudpoeder

Koffiecremeux

  • 80 milliliter espresso
  • 50 milliliter slagroom
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eidooiers
  • 175 gram boter (koud)
  • 3 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Bonbonvorm
  • Marmeren plaat
  • Spatels 
  • Schraper 
  • Staafmixer 
  • Bakplaat
  • Bakpapier 
  • Thermometer 
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm bonbonvorm tot 27 graden. 
  • Week gelatineblaadjes in koud water. 
  • Verwarm de oven op 160 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Bonbon schelpen

  • Tempereer chocolade.
    Leer tempereren met Robèrt
  • Vul bonbonvormen met chocolade en laat 5 seconden staan. 
  • Tik goed tegen de bonbonvorm om de luchtbelletjes te verwijderen. 
  • Draai de vorm ondersteboven, tik er nogmaals goed tegenaan en laat de overtollige chocolade er uit lopen. 
  • Schraap de vorm schoon en laat ondersteboven nog 5 minuten uitlekken. 
  • Schraap nogmaals schoon en laat verder uitharden in de koelkast. 

Koffiecremeux

  • Karameliseer de kristalsuiker in de pan. 
  • Plus af met de slagroom en laat het wat inkoken. 
  • Voeg de espresso, oploskoffie en basterdsuiker toe. 
  • Voeg de eidooiers toe en klop goed door. 
  • Verwarm tot 85 graden (niet warmer!) en laat indikken. 
  • Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. 
  • Roer door tot ze zijn gesmolten en laat het mengsel in een maatbeker afkoelen tot 60 graden. 
  • Voeg de boter in blokjes toe en roer tot het oplost. 
  • Emulgeer dan tot een gladde cremeux met de staafmixer. 
  • Doe in een spuitzak en laat afkoelen. 

Opbouw

  • Rooster pecannoten 10 minuten op de bakplaat in de oven. 
  • Laat afkoelen en hak fijn. 
  • Vul de bonbon schelpen met koffiecremeux. 
  • Verdeel hierover wat stukjes pecannoot. 
  • Sluit af met een laag getempereerde chocolade. 
  • Strijk glad af en laat uitharden in de koeling. 
  • Los de bonbons uit de vorm. 
  • Decoreer met een beetje goudpoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.