Terug

Ga voor goud – Frambozen macarons

Deze frambozen macarons zijn een echte traktatie. Ze zijn gevuld met een romige vulling van frambozen, witte chocolade en mascarpone. Het geheime ingrediënt voor die échte frambozensmaak? Gevriesdroogde frambozen!

Tom

Recept van
Tom

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Macaron schelpen

  • 300 gram amandelschaafsel
  • 300 gram poedersuiker
  • 250 gram eiwit
  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 120 gram water
  • Rode poeder kleurstof

Frambozenvulling

  • 400 gram mascarpone
  • 150 gram witte chocolade
  • 60 mililiter room
  • 250 gram frambozen 
  • 50 gram gevriesdroogde frambozen 
  • 4 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Hakmolen
  • Bakplaat
  • Bakpapier 
  • Staande mixer met toebehoren
  • Thermometer
  • Spuitzakken
  • Rond spuitmondje van ø 1 centimeter
  • Zeef

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 graden. 
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. 

Macaron schelpen

  • Maal het amandelschaafsel fijn tot meel. 
  • Voeg ⅓ van de poedersuiker toe en maal verder. 
  • Voeg dan de rest van het poedersuiker toe en meng tot een geheel. 
  • Zeef het meel en meng er de helft van het eiwit met de kleurstof door zodat je een amandelpasta krijgt. 
  • Breng 400 gram kristalsuiker met het water aan de kook tot 121 graden. 
  • Klop de resterende eiwitten met de overige 50 gram kristalsuiker luchtig als de suikersiroop 113 graden is. 
  • Giet de siroop van 121 graden er al kloppend in een dunne straal bij. 
  • Mix op hoge snelheid tot een glanzende meringue op kamertemperatuur. 
  • Meng een grote schep meringue door de amandelpasta. 
  • Voeg daarna de rest van de meringue toe. 
  • Macaroneer tot het beslag in een v-vorm van je spatel valt. 
  • Doe in een spuitzak met rond spuitmondje. 
  • Spuit macarons van zo’n ø 5 centimeter op de bakplaat met bakpapier. 
  • Tik tegen de onderkant om luchtbellen te verwijderen.
  • Laat het beslag 1 uur drogen. 
  • Bak daarna de macarons in zo’n 25 minuten af op 140-145 graden. 

Vulling

  • Verhit de frambozen en gevriesdroogde frambozen en laat eventjes inkoken. 
  • Pureer en zeef om de pitjes te verwijderen.
  • Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer door. 
  • Verwarm de room tot het bijna kookt. 
  • Giet over de witte chocolade, voeg de frambozenpuree toe en meng tot een egale ganache. 
  • Klop de mascarpone los. 
  • Spatel de frambozen ganache door de mascarpone. 
  • Doe in een spuitzak. 
  • Vul de macaronschelpen met de vulling.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.