E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gelukkig genieten

Laat dat ons voornemen voor 2019 zijn, gelukkig genieten. Wij geven vast een tip: bak deze taart met macarons en peuzel hem op!

Nicole

Recept van
Nicole

Taart
(5) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 525 milliliter kokend water
  • 200 gram pure chocolade
  • 125 gram cacaopoeder
  • 325 gram patentbloem
  • snuf zout
  • 375 gram ongezouten roomboter
  • 390 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2.5 eetlepels espressopoeder

Macarons

  • 130 gram amandelmeel
  • 130 gram poedersuiker
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram eiwitten
  • roze kleurstof

Vulling

  • 125 gram roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • 5 verse aardbeien

Karamel

  • 200 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter water
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 125 milliliter slagroom
  • 1.2 theelepel fijn zeezout

Jam

  • 250 gram diepvries frambozen
  • 100 gram geleisuiker speciaal

Afsmeer botercrème

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille-extract

Afwerken/decoratie

  • 800 gram witte fondant

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakjes voor afwegen
  • Mengkommen
  • 3 bakblikken van 20 cm
  • 3 bakblikken van 15 cm
  • Spatel
  • 6 vellen bakpapier
  • Paletmes klein
  • Paletmes groot
  • Draaiplateau
  • Deegschraper
  • Pizzasnijder
  • Klein scherp mesje
  • Deegroller
  • Spuitzak
  • Fondant smoother
  • Lolliestokjes
  • Taartkarton

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 180 graden.

Cake

  • Giet het hete water over de chocolade en meng de cacao en de espressopoeder erdoor. Laat afkoelen.
  • Klop de boter met de bruine suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe. Mix de droge ingrediënten in een kom en voeg deze aan de helft van het chocolademengsel toe. Klop goed door. Meng de rest van het mengsel erdoor en klop goed door.
  • Verdeel over de bakblikken en bak in 25 minuten gaar.

Macarons

  • Meng het amandelmeel met de poedersuiker en hak het in de chopper.
  • Maak frans schuim door eiwit, eventueel met suiker, op te kloppen tot stijve pieken. Voeg dit in delen toe aan het amandel/suiker mengsel. Spuit hier kleine rondjes van op bakpapier en laat dit drogen.
  • Bak de macarons in een hete lucht oven op 160 graden in 14 minuten gaar.

Vulling

  • Meng de poedersuiker, roomboter en de gepureerde aardbeien en klop dit luchtig. Vul een spuitzak en spuit een dotje op 1 macaronhelft en druk hier een lolliestokje in. Leg de andere heft erop. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Karamel

  • Smelt de suiker met het water en laat bruin worden. Voeg de boter toe en roer tot het gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met het zout.

Jam

  • Maak een jam van de frambozen en de suiker.

Afsmeer botercrème

  • Klop de suiker met de boter en de vanille tot een romige massa.

Afwerken/decoratie

  • Leg een plak taart op het taartkarton en besmeer het met de karamel. Leg hier een tweede plak cake op en besmeer deze weer met een laagje karamel. Leg hierop de derde plak cake en strijk de taart dekkend af met de botercrème. Bekleed de taart met de witte fondant en versier met de sterren.
  • Steek in het midden een paar rietjes en knip op maat af.
  • Leg een kleine plak cake op een klein karton en besmeer deze met de frambozenjam. Leg hier de tweede plak cake op en besmeer deze ook weer met de jam. Leg hierop de laatste plak cake en strijk deze cake dekkend af met de botercrème.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.