Terug

Gelukskoekjes

Robèrt geeft je een recept voor gelukskoekjes. Een koekje wat je vooral kan kennen uit Chinese restaurants. Bij het toetje wordt dit koekje vaak geserveerd en in het gelukskoekje vind je een bijzondere boodschap die je zelf kunt bepalen!

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Makkelijk
(67) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram bloem, gezeefd

Bereidingswijze

Voorbereiding voor gelukskoekjes

  • Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Bakbenodigheden

  • Bakplaat bekleed met siliconen matje (of bakpapier)
  • Stuk karton met uitsnede(s) van ca. 10-15 cm Ø
  • Paletmes of spatel
  • Kleine briefjes met een wens/boodschap

Bereidingswijze voor gelukskoekjes

  • Meng de boter en de poedersuiker.
  • Voeg al roerende het eiwit toe en spatel tot slot de bloem erdoorheen tot je een klontvrij beslag hebt.
  • Leg het stuk karton op de bakplaat.
  • Vul de uitsneden met het beslag en strijk netjes af met een paletmes of spatel.
  • Verwijder het karton en bak de gelukskoekjes half af (als ze niet los komen van de bakplaat als je dat probeert, moeten ze nog iets langer voorbakken).
  • Leg op ieder koekje een papiertje met een wens of boodschap voor de ontvanger en vouw ze dicht tot halvemaantjes.
  • Zet de bakplaat weer terug in de oven en laat de gelukskoekjes bakken tot ze goudbruin en krokant zijn.

Alles weten over koekjes?

Volg het koekjescollege van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.