E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gevulde Baba au Rhum

Oh baba! Een bijzonder zacht smeuïg cakeje gemaakt van gistdeeg. De rumsiroop zorgt voor net even die ‘oomph’.

Narcis

Recept van
Narcis

Cake
Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Baba’s

  • 120 milliliter melk
  • 3 theelepels gedroogde gist
  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 theelepels suiker
  • snufje zout
  • 115 gram gesmolten boter

Rumsiroop

  • 700 milliliter water
  • 400 gram suiker
  • 2 citroenen (rasp)
  • 1 vanillestokje
  • 80 milliliter donkere rum

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 700 milliliter volle melk
  • 6 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • snufje zout

Samenstellen

  • kersen
  • munt

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een baba-vorm in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 190˚C.

Baba’s

  • Verwarm melk zachtjes tot 37˚C en zet opzij.
  • Meng in een kom gist en 60 gram bloem door elkaar.
  • Voeg de warme melk toe en meng goed door tot het gist is opgelost.
  • Laat 15 minuten staan.
  • Meng de eieren een voor een door het melkmengsel.
  • Voeg de rest van bloem, suiker en zout toe en roer goed door.
  • Zodra het deeg begint te vormen, voeg boter toe.
  • Meng tot een beslag en laat 10 minuten rusten.
  • Giet het deeg in de vorm en dek af met plasticfolie. Laat nog eens 30 minuten rijzen tot het deeg tot de rand komt.
  • Bak vervolgens 25-30 minuten in de oven.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen voordat u hem stort.

Rumsiroop

  • Breng alle ingrediënten met uitzondering van de rum in een pan aan de kook.
  • Laat koken tot de suiker is gesmolten.
  • Laat even afkoelen en roer vervolgens de rum door de siroop.

Banketbakkersroom

  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg er uit.
  • Breng in een pan 350 milliliter melk samen met het vanillestokje en -merg aan de kook.
  • Meng in een tweede pan, maar van het vuur, eidooiers, suiker, bloem, zout en resterende melk door elkaar.
  • Voeg al kloppende de warme melk toe.
  • Zet op het vuur en laat al roerende 5 minuten doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
  • Laat afkoelen en doe in een spuitzak.

Samenstellen

  • Plaats de baba in een schaal en steek met een prikker gaatjes in de cake.
  • Schenk de rumsiroop erover.
  • Laat de cake 15 minuten staan en uitlekken.
  • Spuit vervolgens de banketbakkersroom in de baba.
  • Ontpit de kersen en decoreer de baba met de kersen en muntblaadjes op de toefjes banketbakkersroom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.