Terug

Gevulde piramide

Martine

Recept van
Martine

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 12 eieren
  • 350 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 300 gram bloem
  • 180 gram gesmolten boter

Bodem

  • 100 gram boter
  • 20 gram suiker
  • 40 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout

Lemoncurd

  • 50 gram maïzena
  • 130 gram suiker
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • 250 milliliter water
  • 3 eidooiers
  • 60 gram boter

Appelvulling

  • 4 appels (bij voorkeur Granny Smith)
  • 25 gram suiker

Citroencrème

  • 200 gram slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Italiaans eiwitschuim

  • 200 gram eiwit
  • 75 gram poedersuiker
  • 325 gram suiker
  • 85 gram water

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Leg een piramidevorm van 25 bij 25 centimeter klaar om de cake in op te bouwen.

Cake

  • Scheidt de eieren.
  • Klop eiwitten op met deel van de suiker.
  • Klop eidooiers au bain marie op met het tweede deel van de suiker.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mesje.
  • Meng de eimengsels door elkaar samen met het vanillemerg.
  • Zeef bloem boven het eimengsel en roer samen met de boter goed door het beslag.
  • Strijk de helft van het beslag uit over het bakpapier.
  • Bak de cake gaar in maximaal 15 minuten.
  • Herhaal met het overige beslag.
  • Laat de cakes afkoelen op een rooster.
  • Snij uit de cake 4 driehoeken voor de muren van de piramide en vierkanten van verschillende grootte om te gebruiken tussen de vulling.

Bodem

  • Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak.
  • Leg de deegplak op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in de oven in 25 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en snijd meteen met de mal een plak van 25 bij 25 centimeter.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Lemoncurd

  • Breng in een pannetje maïzena, suiker, citroen rasp en sap, en water aan de kook.
  • Haal het pannetje van het vuur en meng eidooiers en boter erdoor tot een egale curd.
  • Laat afkoelen op een bord.

Appelvulling

  • Snijd de appels in kleine blokjes.
  • Meng met de suiker.
  • Bak kort aan in een koekenpan.

Citroencrème

  • Week een blaadje gelatine in koud water tot zacht.
  • Meng slagroom, mascarpone, suiker in de mengkom met bisschop-haak.
  • Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan het slagroommengsel. Blijf kloppen totdat het een stevige massa is.
  • Breng op smaak met een beetje lemoncurd. Let op: u heeft nog lemon curd nodig voor de cake.
  • Smelt het zachte gelatineblaadje met aanhangend water in een pannetje.
  • Meng de gelatine door de citroen crème.
  • Doe in een spuitzak.

Samenstellen

  • Hang de piramidevorm in een schaal zodat deze stabiel staat.
  • Bekleed de piramidevorm met plasticfolie.
  • Bekleed de wanden van de vorm met de uitgesneden cakeplakken en druk goed aan.
  • Vul de cake op de volgende manier: een laag citroencrème, een laag appelvulling, een laag lemoncurd en dek af met een plak cake. Herhaal tot de vorm gevuld is. Eindig met een laag lemoncurd.
  • Druk de bodem op de laatste laag lemoncurd en laat opstijven in de koeling.

Italiaans eiwitschuim

  • Breng water en suiker aan de kook om de meringue te maken.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf en voeg langzaam de poedersuiker toe.
  • Als het suikerwater een temperatuur van 121˚C heeft bereikt is de suikersiroop klaar.
  • Giet dit in een dun straaltje bij de eiwitten en blijf kloppen totdat het schuim is afgekoeld.
  • Doe in een spuitzak met klein rond spuitmondje.
  • Zodra de taart goed is afgekoeld en opgestijfd, spuit hem op met toefjes eiwitschuim.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.