Recept voor gevuld speculaas
- Kneed boter, de Zeeuwse bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en het bakpoeder samen tot een soepel deeg.
 - Verpak in folie en laat 1 uur rusten en rijpen in de koelkast. Als het kan, laat het een hele nacht rusten. Dan trekken de smaken goed in.
 - Kneed het amandelspijs door en slap af met 1 ei. Laat even koel worden in de koelkast.
 - Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige plaat. Snijd in twee gelijke delen.
 - Leg een helft op de bakplaat en breng de vulling aan. Dek af met de tweede deegplak.
 - Klop het andere ei los en bestrijk het deeg hiermee. Decoreer met de amandelen.
 - Bestrijk opnieuw.
 - Bak de gevulde speculaas ongeveer 45 minuten.
 - Haal uit de oven en snijd in een mooie, niet te grote vierkanten.
 
Recept voor kokosmakronen
- Verwarm de oven voor op 150˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Leg velletjes ouwel op het bakpapier.
 - Klop de eiwitten stijf met het zout.
 - Spatel vervolgens de suiker en kokos door het eiwit.
 - Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine hoopjes beslag op de ouwel.
 - Bak de kokosmakroontjes in 20-25 minuten mooi gaar.
 
Recept voor roomkoekjes
- Klop de bloem met wat lauw water tot een kneedbaar deeg en laat dit een kwartiertje rusten.
 - Rol het deeg uit en verdeel 1/3e van de boter erover. Kneed goed door.
 - Herhaal tot alle boter door het deeg zit en laat opnieuw rusten.
 - Vet kleine, diepe koekvormpjes in en bestuif met bloem.
 - Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte en rol het vervolgens strak op.
 - Snijd de rol in 1 centimeter brede koekjes en bekleed de vormpjes hiermee. Laat rusten.
 - Verwarm ondertussen de slagroom, eidooiers, bloem, suiker, citroenrasp, poedersuiker en kaneel op matig vuur en breng aan de kook. Laat even koken tot het indikt.
 - Stort de room op een schaal en laat afkoelen. Doe in een spuitzak.
 - Verwarm de oven ondertussen voor op 220˚C
 - Spuit de afgekoelde room in de vormpjes en bak de koekjes gedurende 25 à 30 minuten.
 
Recepten met speculaas
Meer bakken met speculaas? Bekijk recepten voor speculaasjes, gevulde speculaaskoeken en een speculaas cheesecake.
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.