Bakgereedschap
- Cakevorm van ongeveer 25 centimter (standaard cakevorm)
- Satéprikker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Cake
- Klop de suiker met de boter wit en romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als je denkt dat het gaat schiften, voeg een eetlepel zelfrijzend bakmeel toe.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
- Breng op smaak met de limoenrasp, gin en het zout.
- Giet in een cakeblik en bak de cake 1 uur op 170 graden.
Siroop
- Breng de tonic en de suiker aan de kook en laat het iets indikken.
- Snijd 1 limoen in plakjes.
- Kook de plakjes mee in de siroop tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 10 minuten.
- Pers de andere limoen uit.
- Haal de plakjes limoen uit de siroop en laat afkoelen.
- Meng de gin en het limoensap door de siroop en laat ook die afkoelen.
- Prik gaatjes met een satéprikker in de cake als hij uit de oven komt.
- Bestrijk de cake met de siroop.
- Laat de cake in het blik afkoelen.
Glazuur
- Meng de poedersuiker met zoveel gin dat er een dik glazuur ontstaat, dat je over de cake kunt schenken.
- Als de cake volledig is afgekoeld giet je het glazuur over de cake.
- Laat het glazuur iets hard worden.
- Versier met de ingemaakte limoenschijfjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.