Terug

Gin-tonic cake

Gin-tonic cake: Taart met een tic, dubbel zo slecht én dubbel zo lekker! Een perfect recept voor alle gin-tonic liefhebbers.

Nicole

Recept van
Nicole

Makkelijk
(50) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 limoen (rasp)
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 milliliter gin
  • 1 snuf zout

Siroop

  • 100 gram kristalsuiker
  • 150 milliliter tonic
  • 2 limoenen
  • 30 milliliter gin

Glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels gin

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Cakevorm van ongeveer 25 centimeter (standaard cakevorm)
  • Satéprikker

Voorbereiding voor Gin-tonic cake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Cake

  • Klop de suiker met de boter wit en romig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als je denkt dat het gaat schiften, voeg alvast een eetlepel zelfrijzend bakmeel toe.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
  • Breng het beslag op smaak met de limoenrasp, gin en het zout.
  • Giet het in een cakeblik en bak de cake in 1 uur af in de voorverwarmde oven.

Siroop

  • Breng de tonic en de suiker aan de kook en laat het iets indikken.
  • Snijd 1 limoen in plakjes.
  • Kook de plakjes mee in de siroop tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 10 minuten.
  • Pers de andere limoen uit.
  • Haal de plakjes limoen uit de siroop en laat afkoelen.
  • Meng de gin en het limoensap door de siroop en laat ook die afkoelen.
  • Prik gaatjes met een satéprikker in de cake als hij uit de oven komt.
  • Bestrijk de cake met de siroop.
  • Laat de Gin-tonic cake in het blik afkoelen.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker met zoveel gin dat er een dik glazuur ontstaat, maar het wel over de cake uit te schenken is.

Opbouw van de Gin-tonic cake

  • Giet de glazuur over de gin-tonic cake als deze volledig afgekoeld is.
  • Laat het glazuur iets hard worden.
  • Versier de Gin-tonic cake met de ingemaakte limoenschijfjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.