Terug

Gluten en lactosevrije sticky

Net een slagje anders, want deze sticky toffee is zowel gluten- als lactosevrij! Ook geschikt voor iedereen zonder allergie, want hij is gewoonweg overheerlijk.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Makkelijk
(17) reviews

Ingrediënten

Taart

  • 300 gram rietsuiker
  • 300 gram dadels + 6 extra dadels (ontpit)
  • 300 gram pecannoten + 6 pecannoten (ongezouten)
  • 6 eieren
  • 50 gram stemgember

Saus

  • 100 gram suiker
  • 70 gram dadels (zonder pit)

Kletskoppen

  • 50 gram maïzena
  • 100 gram basterdsuiker
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 50 gram havermelk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • snuf zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Staafmixer
  • Steelpan
  • Springvorm 20 centimeter
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Taart

  • Maal noten met suiker fijn in de foodprocessor of keukenmachine.
  • Dadels en gember toevoegen en ook fijn maken.
  • Volg met de eieren en voeg deze 1 voor 1 toe.
  • Maal of klop tot een soepel beslag.
  • Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover.
  • Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Saus

  • Maal dadels, suiker en 100 gram water tot een saus met gewenste dikte.
  • Verwarm de saus in een steelpan en schenk de saus over de taart.

Kletskoppen

  • Draai de oventemperatuur naar 220 graden.
  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijn deeg.
  • Schep het deeg in een spuitzak en spuit stroken met het deeg op bakpapier. Zorg ervoor dat de stroken de halve lengte van de taart hebben.
  • Bak de stroken circa 10 minuten, haal uit de oven en laat op de zijkant van de springvorm afkoelen. De stroken moeten de vorm van de vorm aannemen.

Afwerking/decoratie

  • Garneer de taart met de kletskoppen, 6 pecannoten en 6 dadels.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.