Terug

Goud en Nieuw

En cadeautje in de vorm van een taart, Vol merengue-botercrème, limonciello-bavarois, ganache en nog veel meer!

Kim G

Recept van
Kim G

Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Hazelnotentaart

  • 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram fijne kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 140 gram hazelnoten
  • snufje zout

Chocolade ganache

  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram donkere chocolade
  • 1 zakje espresso oploskoffie

Hazelnoten vulling

  • 150 gram monchou
  • 30 gram poedersuiker
  • 5 gram vanillesuiker
  • 50 gram hazelnotenpasta
  • 100 gram pure chocoladepasta
  • 50 gram hazelnoten

Citroentaart

  • 110 gram patentbloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 4 eieren
  • 1 citroen (rasp)
  • snufje zout

Limonciello bavarois

  • 75 gram suiker
  • 225 milliliter slagroom
  • 3 citroenen
  • 10 milliliter limonciello
  • 7.5 gram gelatine blaadjes

Meringue botercrème

  • 700 gram poedersuiker
  • 800 gram boter
  • 8 eieren

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Handmixer
  • Taartvorm Ø 20 centimeter
  • Taartvorm Ø 15 centimeter
  • Glaceermes met knik klein
  • Glaceermes met knik groot
  • Taartkarton Ø 20 centimeter
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hazelnotentaart

  • Rooster de hazelnoten kort in de oven.
  • Maal de hazelnoten vervolgens in de foodprocessor tot meel.
  • Breek en scheid de eieren in 2 kommen.
  • Voeg eigeel samen met suiker aan een mengkom toe en klop met de handmixer in 4 minuten luchtig.
  • Klop ondertussen eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine tot pieken.
  • Voeg hazelnotenmeel en 2 eetlepels warm water aan eigeel toe en meng goed door.
  • Zeef vervolgens zelfrijzend bakmeel en zout boven de kom met hazelnotenmengsel en roer door.
  • Schep een beetje van het eiwit erbij, meng goed en schep vervolgens het hazelnotenmengsel in 2 delen door het eiwit. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
  • Vet de bakvorm van 20 centimeter in met een beetje boter of bakspray.
  • Verdeel het beslag over de vormen en plaats deze 20-35 minuten in de voorverwarmde oven.

Chocolade ganache

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm een pan met slagroom.
  • Voeg espressopoeder toe en volg met de chocolade.
  • Roer tot een glad geheel en bewaar in de koelkast.
  • Vlak voor gebruik het slagroommengsel met de handmixer luchtig kloppen.

Hazelnoten vulling

  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Klop monchou samen met poedersuiker en vanillesuiker los.
  • Voeg hazelnoten- en chocoladepasta toe, meng tot een glad geheel en voeg tot slot de hazelnoten toe.
  • Schep de hazelnotenvulling in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Citroentaart

  • Voeg eieren, dooiers, suiker, citroenrasp en zout in een mengkom en klop met de handmixer in 12 minuten tot een luchtig geheel.
  • Zeef de boem en voeg in delen aan het eiermengsel toe. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
  • Vet de bakvorm van 15 centimeter in met een beetje boter of bakspray.
  • Verdeel het beslag over het bakblik en plaats deze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Limonciello bavarois

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Verwarm ondertussen limonciello met citroensap in een pan.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatine aan het limonciello-mengsel toe, laat oplossen en vervolgens afkoelen.
  • Klop in een mengkom slagroom en suiker lobbig, voeg het limonciello-mengsel toe en meng goed.
  • Schep de bavarois in de spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Meringue botercrème

  • Verwarm eiwit en suiker au bain-marie tot de suiker volledig opgelost is.
  • Mix het eiwitmengsel 10 minuten tot stijve pieken.
  • Voeg beetje bij beetje boter toe en klop tot een romige crème.

Afwerken/decoratie

  • Snijd beiden taarten over de breedte doormidden.
  • Plaats een plak van de hazelnotentaart op het taartkarton, bestrijk met een laagje ganache, volg met een laag hazelnotenvulling en dek af met de andere plak hazelnotentaart.
  • Plaats een plak van de citroentaart op de hazelnotentaart, volg met een laag citroen bavaroise en dek af met de andere plak citroentaart.
  • Smeer de taart af met de meringue botercrème en decoreer met glitters en goudpoeder.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.