E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Granola repen

Deze granola repen van Robèrt zijn lekker voedzaam en vullend. Vul ze onder andere met havermout, honing, amandelen, chiazaad en gedroogd fruit. Dit recept voor granola bars maak je zonder dadels.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Koekjes
Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Granola

  • 40 gram ahornsiroop
  • 30 gram bloemenhoning
  • 30 gram kokosvet
  • 100 gram (fijne) havermout
  • 75 gram gedroogd fruit naar keuze, in kleine stukjes
  • 20 gram amandelen
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 20 gram hazelnoten
  • 15 gram pistaches
  • 1 theelepel chiazaad
  • merg van 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Benodigdheden

Voor het maken van deze granola repen maakt Robèrt gebruik van siliconen vormen voor mueslirepen. Heb je die niet, dan kun je het mengsel ook in een brownie bakblik gieten.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

  • Breng de ahornsiroop, de bloemenhoning en het kokosvet aan de kook.
  • Meng de overige ingrediënten eerst door elkaar en voeg daarna aan de verwarmde ingrediënten toe. Meng goed door.
  • Vul de vorm met de granola en druk stevig aan.
  • Bak de repen ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat de granola repen eerst afkoelen en uitharden voor je ze uit de vorm haalt.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.