Terug

Handgevormde pie

Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 gram bloem
  • 20 gram boter
  • 35 gram reuzel
  • 4 eetlepels water
  • zout

Vulling

  • 1 kipfilet, in reepjes
  • 75 gram ontbijtspekplakjes (rauw/gerookt)
  • 8 gedroogde abrikozen
  • zout
  • peper
  • tijm

Samenstellen

  • 1 ei

Gelei

  • 125 milliliter water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Deeg

  • Verwarm de oven voor: conventioneel 200 °C /  hetelucht 180°C.
  • Doe de bloem in een kom en wrijf er de boter door.  Verhit water zout en reuzel en maak een hotwater crust deeg.
  • Wrijf de dolly in met olie. De onderkant van de dolly moet goed met olie zijn ingesmeerd en de buitenkant ook een beetje met bloem zodat de pie-case makkelijk loslaat
  • Bekleed de dolly met het deeg:
  • Het deeg wordt tot een bal gevormd, dan platgedrukt. Hierin wordt eerst de dolly gedrukt om te kijken of bodem niet te dik wordt en dan wordt met draaiende bewegingen het deeg met beide handen omhoog getrokken.
  • Draai de dolly om en voorzichtig naar beneden rollen. Zorg dat het deeg overal even dik is.
  • De pie-case moet niet te hoog zijn want dan wordt hij met vulling te zwaar en zakt hij uit.
  • Houd deeg achter voor het deksel.

Vulling

  • Zet de dolly met het deeg in de shockfreezer (of diepvries) en maak intussen de vulling.
  • Neem de dolly uit de vriezer en haal de pie er vanaf. Vul met de laagjes abrikoos spek en kip. In de volgorde: abrikozen, kip, abrikozen, kip spek en abrikozen. Dan het deksel.
  • Abrikozen hoeven niet te worden geweekt. Ze absorberen het vocht en vet uit het vlees.

Samenstellen

  • Bestrijk de binnenrand met wat losgeklopt ei leg het deksel op de vulling en knijp vast.
  • Om de randen goed op elkaar te krijgen houd je je hand rond de pie en druk je het deeg telkens tussen twee vingers samen.
  • Houd een gat in de bovenkant van het deeg (eerst voor de stoom en later om de gelei in te schenken)
  • Glaceer met een ei en in ongeveer 50-60 minuten en gaar bakken

Gelei

  • Maak, terwijl de pie in de oven, staat de gelei. Laat het afkoelen maar begin nog niet met geleren.
  • Vul de pie met gelei. Doe dit met een klein maatkannetje of een trechter.
  • Laat de pie minstens 1 nacht in de koeling staan alvorens aan te snijden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.