Terug

Hartige Quiches

Moeilijk
(6) reviews

Ingrediënten

Gorgonzola-vijgentaart

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 4 vijgen
  • 1 eetlepel honing
  • mespuntje gedroogde tijm
  • 150 gram gorgonzola

Vijgen-Parmahamtaart

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • mespuntje gedroogde tijm
  • 100 gram parmaham
  • 100 gram Kalamata olijven
  • 4 vijgen

Zalmtaartjes

  • 8 vellen filodeeg
  • olijfolie
  • 2 zalmfilets
  • 2 theelepels kappertjes
  • 3 half zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels mascarpone
  • zeezout
  • schaaltje rucola

Lege filobakjes om te vullen met een gare vulling naar keuze

  • vellen filodeeg
  • olijfolie

Bereidingswijze

Gorgonzola-vijgentaart

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Maak de vijgen schoon.
  • Snijd in stukken en verdeel over de met deeg beklede vorm.
  • Roer honing en tijm door elkaar en bedruppel de vijgen hiermee.
  • Snijd de kaas in blokjes en verdeel over de vijgen.
  • Vouw het overhangende deeg losjes naar binnen over de vulling en bestrijk licht met olie.
  • Bak de taartjes in ongeveer 12 minuten knapperig en gaar.

Vijgen-Parmahamtaart

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Maak de vijgen schoon.
  • Snijd in stukken en verdeel over de met deeg beklede vorm.
  • Roer honing en tijm door elkaar en bedruppel de vijgen hiermee.
  • Snijd de parmaham en de olijven in stukjes en verdeel over de vijgen.
  • Vouw het overhangende deeg losjes naar binnen over de vulling en bestrijk met wat olie.
  • Bak de taartjes in ongeveer 12 minuten knapperig en gaar.

Zalmtaartjes

  • Haal de vellen filodeeg van elkaar en bestrijk ieder vel met olijfolie. Stapel weer op elkaar.
  • Bekleed kleine quichevormpjes met het gestapelde filodeeg en laat rondom overhangen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C (liefst met onderwarmte).
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Hak de kappertjes en gedroogde tomaten grof.
  • Hak de rucola fijn en meng alles met de mascarpone. Breng op smaak met zeezout.
  • Schep de vulling in de vorm en sla de vellen filodeeg hier wat rommelig over.
  • Verdeel hierover nog 1 of 2 velletjes deeg over.
  • Bak de zalmtaartjes in ongeveer 12 minuten goudkleurig en krokant.

Lege filobakjes om te vullen met een gare vulling naar keuze

  • Bestrijk vellen filodeeg met olie en stapel ze op elkaar.
  • Knip of snijd ze in vierkantjes.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Leg telkens 2/3 vierkantjes op elkaar en duw ze in de holtes van de muffinvorm of quichevormpjes.
  • Bak de bakjes in 10 minuten goudbruin en krokant.
  • Vul de filobakjes bijvoorbeeld met ragout, roergebakken garnalen of voor het toetje met mascarpone met verse rode vruchten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.