Terug

Hartige soezentoren

Een parel om te zien, deze hartige soezentoren. De rode bietenscheuten (kiemplantje van rode bieten) geven kleur aan deze heerlijke traktatie!

Anna

Recept van
Anna

Moeilijk
(5) reviews

Ingrediënten

Soezendeeg

  • 420 gram patentbloem
  • 60 gram kristalsuiker
  • 345 gram boter
  • 375 milliliter halfvolle melk
  • 150 milliliter volle melk
  • 12 eieren
  • snuf zout

Vulling met zongedroogde tomaten

  • 500 gram mascarpone
  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 4 bollen mozzarella
  • 2 bakje(s) zongedroogde tomaat
  • 30 gram basilicum
  • 250 gram pijnboompitten
  • 100 milliliter olijfolie
  • een paar zout
  • snuf peper
  • 1 teentje knoflook

Vulling met bieten

  • 400 gram geitenkaas
  • 1 citroen (sap)
  • 500 gram gekookte bieten
  • 75 gram tahin
  • 150 milliliter honing
  • 100 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 theelepels komijnpoeder
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Nougatine (driehoeken)

  • 500 gram kristalsuiker
  • 100 gram glucosesiroop
  • 325 gram amandelschaafsel

Karamel

  • 500 gram suiker
  • 100 milliliter balsamico-siroop

Decoreren/ afwerken

  • 350 gram walnoten (ongebrand)
  • 1 bakje rode bietenscheuten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine
  • Foodprocessor
  • 3 steelpannen
  • 3 kleine pannen
  • 3 mengkommen
  • 2 houten spatels
  • Nakpapier
  • Nakplaat
  • Kwast
  • Hitte bestendige handschoenen

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Soezendeeg

  • Voeg 375 milliliter water, halfvolle melk, boter en een snuf zout aan een pan toe en breng aan de kook.
  • Zorg ervoor dat de boter is gesmolten voordat het mengsel kookt. Haal de pan van het vuur en voeg al roerende bloem toe. Meng goed tot alle bloem is opgenomen en zet de pan terug op het vuur.
  • Blijf het deeg verwarmen tot deze aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Schep het deeg vervolgens in de keukenmachine, draai kort en voeg 1 voor 1 de eieren toe en wacht tussendoor tot het ei volledig is opgenomen.
  • Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
  • Schep het deeg in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op de bakplaat. Kwast de soesjes in met een beetje volle melk.
  • Bak de soesjes in circa 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Vulling met zongedroogde tomaten

  • Pel en pers het teentje knoflook.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en iets verkleuren.
  • Hak de zongedroogde tomaten zeer fijn en doe hetzelfde met de basilicumblaadjes.
  • Draai de roomkaas los in de keukenmachine en snijd de mozzarella ondertussen in fijne stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten bij het roomkaasmengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de vulling in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Vulling met bieten

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  • Voeg de bieten, walnoten, tahin, knoflook, komijn, olie en citroensap aan de keukenmachine toe en maal fijn.
  • Klop de geitenkaas los in een mengkom en voeg honing, zout en peper toe.
  • Meng de geitenkaas met het bietenmengsel en roer goed.
  • Schep de vulling in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Nougatine (driehoeken)

  • Breng een pan met 150 gram water, suiker en glucosesiroop aan de kook en laat karamelliseren.
  • Haal de pan van het vuur, voeg amandelschaafsel toe en roer goed door.
  • Giet het mengsel op een siliconen bakmat en vouw een paar keer en rol met een deegroller uit tot een vierkante plak.
  • Snijd de plak vervolgens in 2 banen van 6,5 centimeter. Verwarm licht en snijd gelijke driehoekjes uit de banen.

Karamel

  • Verwarm 2 pannen met elk 250 gram suiker en laat karamelliseren.
  • Voeg een scheutje balsamico-siroop toe en roer goed door.

Decoreren/ afwerken

  • Prik een gaatje in elke soes en vul de helft van de soezen met de tomatenvulling en de andere helft van de soezen met de bietenvulling.
  • Bouw de soezentoren op en plak de soezen aan elkaar met de karamel.
  • Decoreer de soezen met nougatine, walnoten en de bietenscheuten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.