E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Have a very sticky toffee christmas

Martine

Recept van
Martine

Taart
(7) reviews

Ingrediënten

Amandel-pecannoten biscuit

  • 45 gram pecannoten
  • 70 gram amandelpoeder
  • 130 gram suiker
  • 150 gram eieren
  • 100 gram eiwit
  • 25 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 20 gram gesmolten boter

Karamelsaus

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels water
  • 90 gram roomboter
  • 120 gram slagroom

Karamelroom

  • 200 gram suiker
  • 3 eetlepels water
  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter melk
  • 2 eidooiers
  • 25 gram bloem

Botercrème

  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker

Appeltjes

  • 2 Elstar appels
  • 1 citroen
  • roomboter

Gekarameliseerde pecannoten

  • 20 gram boter
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 200 gram pecannoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Leg een verstelbare taartring klaar, gebruik de ring met een diameter van ongeveer 22 centimeter.

Amandel-pecannoten biscuit

  • Maal de pecannoten tot meel.
  • Meng het amandelpoeder en de pecannotenmeel samen met de helft van de suiker.
  • Voeg de eieren toe en meng goed door.
  • Klop het eiwit met de overige suiker tot een luchtige mengsel.
  • Meng bloem, cacao en de gesmolten boter door het notenmeelmengsel.
  • Spatel als laatste voorzichtig het eiwit erdoor.
  • Verdeel het mengsel over 2 bakplaten en strijk het uit.
  • Bak de biscuit circa 12 minuten in de oven.
  • Haal de biscuit uit de oven, draai deze ondersteboven en steek er vier cakebodems uit met de taartring.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Karamelsaus

  • Smelt voor de karamel de suiker met het water in een pannetje en breng rustig aan de kook tot 160°C.
  • Voeg boter en slagroom toe en meng goed door elkaar.
  • Giet de karamelsaus op een bord en laat afkoelen.

Karamelroom

  • Laat 50 gram suiker met water karamelliseren.
  • Schraap het merg uit het vanillestokje.
  • Breng in een pannetje melk met vanillemerg en 75 gram suiker aan de kook.
  • Klop eierdooiers met de rest van de suiker romig en roer de bloem erdoor
  • Meng een scheutje warme melk door de eidooiers, klop even door en schenk dit al roerend terug in de pan.
  • voeg de karamel toe en blijf roeren tot ingedikt.
  • Giet de karamelroom op een bord en laat afgedekt met plasticfolie goed afkoelen.

Botercrème

  • Klop boter luchtig en voeg langzaam en al kloppend poedersuiker toe.
  • Meng dit met de afgekoelde karamelroom tot een egale crème.

Appeltjes

  • Snij de appels in kleine blokjes.
  • Besprenkel met wat citroen.
  • Bak ze even in de pan met een beetje boter.

Gekarameliseerde pecannoten

  • Smelt boter in een pannetje en voeg honing en suiker toe.
  • Laat dit karamelliseren en meng de pecannoten erdoor.

Samenstellen

  • Leg een plakje biscuit in de taartring.
  • Smeer hier een laag karamelbotercrème op en dek af met een laag biscuit.
  • Smeer hier een laag karamelbotercrème en een laagje appeltjes op.
  • Dek af met een derde biscuitlaag.
  • Smeer hier de overige karamelroom over en dek af met de laatste plak biscuit.
  • Laat de taart even opstijven in de koelkast.
  • Giet de taart vervolgens af met de karamelsaus en garneer met de gekarameliseerde pecannoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.