Hazelnootbiscuit met bramen ![](https://cdn.heelhollandbakt.nl/2022/12/A3_Jan_BW-300x169.jpg)
Een zacht, mollig hazelnootbiscuit met het fris, zure van de bramen. Die combinatie doet het heel goed volgens de jury. De haren maak je met schaafsel van chocolade, verrukkelijk!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 2 bakvormen van 25 bij 33 centimeter
- Glaceermes
- Bakpapier
- Deegkrabber
- Thermometer
- Spuitzakken
- Diverse spuitmondjes
- Meetlat
- Latjes met een dikte van 10 millimeter
- Grote en kleine penselen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Botercrème
- Ontvet de kom van de staande mixer.
- Doe de eiwitten met een snuf zout in de kom van de staande mixer.
- Zet het water en de suiker op het vuur en kook het tot de 113 graden bereikt is.
- Start, zodra de siroop 113 graden heeft bereikt, met het kloppen van het eiwit op middelhoge snelheid.
- Kook de siroop tot 118 graden en haal van het vuur.
- Voeg de siroop in een dunne straal toe aan het eiwitschuim en klop het mengsel op de hoogste stand.
- Klop tot het mengsel lauw is en voeg dan één voor één kleine stukjes boter toe tot alles is opgelost.
Biscuit
- Zeef de bloem.
- Klop de eieren samen met de suiker in ongeveer 10 minuten wit en schuimig.
- Rooster ondertussen de hazelnoten 10 minuten in de oven.
- Hak de hazelnoten goed fijn zodra ze zijn afgekoeld.
- Voeg de bloem in één keer toe aan het beslag samen met 200 gram fijngehakte hazelnoten en spatel met de hand kort en vluchtig door.
- Leg 2 vellen bakpapier op het aanrecht en plak de uiteinden vast met een beetje beslag zodat het niet gaat schuiven.
- Verdeel twee derde van het het beslag gelijkmatig over de vellen bakpapier en strijk tussen 2 latjes van ongeveer 9 à 10 millimeter glad.
- Schuif nu de vellen bakpapier met biscuit op de bakplaten en zet in de oven.
- Wissel na 5 minuten de 2 bakplaten van plaats in de oven.
- Bak het biscuit in 8-10 minuten af.
- Laat de platen met biscuit afkoelen.
- Strijk het overgebleven deel van het beslag op dezelfde manier uit op een vel bakpapier.
- Zet de bakplaat in de oven en bak het biscuit in 8-10 minuten af.
Zwartebramenjam
- Kook de bramen samen met de geleisuiker in een steelpan voor ongeveer 5 minuten.
- Zet koud weg.
Zwitserse room
- Doe de melk in een pan en houd een klein beetje achter in een kom.
- Zet de pan op het vuur en breng de melk samen met het merg van een vanillestokje aan de kook.
- Voeg ook de vanillepeul toe.
- Voeg de eidooier, suiker en de maizena bij het kleine beetje melk en roer tot een glad papje.
- Giet een klein deel van de kokende melk bij het dooiermengsel en giet daarna alles in de pan.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook.
- Stort het mengsel in een platte schaal en dek het af met folie.
- Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg van het andere vanillestokje tot een lobbig geheel en zet koud weg.
- Haal de vanillepeulen uit de room zodra de banketbakkersroom goed is afgekoeld.
- Klop de slagroom vluchtig door de banketbakkersroom met een garde.
Opbouw zelfportret
- Leg een plak biscuit neer in de vorm van 25 bij 33 centimeter die voorzien is van acetaatfolie.
- Spuit hierover de Zwitserse room en leg daarop weer een plak biscuit.
- Verdeel nu de zwartebramenjam over het biscuit.
- Verdeel hierover de slagroom en sluit af met een plak biscuit.
- Zet nu alles in de vriezer en laat goed hard worden.
- Kleur eenderde van de botercrème blauw, eenderde geel en houdt het andere deel wit.
- Vul 3 spuitzakjes met de blauwe, witte en gele botercrème.
- Verdeel wat hoopjes botercrème over de taart waar geen portret op komt en meng met een paletmesje de kleuren grof door elkaar.
- Pak nu een penseel en maak mooie bewegingen zodat je een mooi blauw, geel en wit geheel krijgt in de vorm van krullen.
- Maak nu de contouren voor het zelfportret met de witte botercrème.
- Maak met cacaopoeder en een klein penseeltje de tekening van het gezicht.
- Tempereer de chocolade en maak hier krullen van voor het haar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.