Terug

Hazelnotenschuimtaart met macarons

Fina

Recept van
Fina

Taart
Makkelijk
(6) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 125 gram amandelmeel
  • 225 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwit
  • 25 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels koffie-extract
  • 25 gram cacao

Hazelnotenschuimbodems

  • 5 eiwitten
  • 0.25 theelepel zout
  • 275 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

Botercrème

  • 5 eidooiers
  • 240 gram fijne kristalsuiker
  • 1 deciliter water
  • 360 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram hazelnootpasta

Macarons II

  • 40 gram hazelnoten

Slagroomvulling

  • 200 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 25 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed drie bakplaten met bakpapier.
  • Bruineer de hazelnoten voor de vulling in de oven of koekenpan.
  • Leg eventueel een suikerthermometer klaar.
  • Verwarm de oven voor op 120°C.

Macarons

  • Maal de amandelen fijn samen met de poedersuiker.
  • Klop de eiwitten schuimig.
  • Voeg de suiker langzaam toe en blijf kloppen tot stijve pieken.
  • Voeg op het laatst het koffie-extract en cacao toe.
  • Spatel het notenmengsel erdoor en doe in spuitzak.
  • Spuit kleine rondjes op het bakpapier.
  • Laat 45 minuten drogen op kamertemperatuur.

Hazelnotenschuimbodems

  • Klop de eiwitten met zout en suiker stijf.
  • Maal intussen de hazelnoten fijn.
  • Spatel de gemalen hazelnoten door het stijve eiwit.
  • Schep in een spuitzak met grote spuitmond (1,5 centimeter).
  • Spuit op de bakplaat 3 ronde bodems van gelijke grootte.
  • Droog de hazelnotenschuimbodem 45 minuten in oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 170°C.

Botercrème

  • Klop de eidooiers op hoge snelheid los.
  • Kook in een steelpan suiker en water tot 118°C (firm ball-stage).
  • Schenk de suikerstroop bij de geklopte dooiers en klop tot het mengsel wit wordt (pas op dat het suikerstroop niet opspat).
  • Klop in schone kom de roomboter luchtig.
  • Klop dit samen met de hazelnootpasta bij het eiermengsel tot een egaal beslag.

Macarons II

  • Druk in iedere macaron voorzichtig een hazelnoot.
  • Bak de macarons 11 minuten in de oven.

Slagroomvulling

  • Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker.
  • Maal de gebruineerde hazelnoten fijn en roer door de slagroomvulling.

Samenstellen

  • Leg een van de hazelnotenschuimbodems op een serveerschaal.
  • Spuit een laag botercrème over de bodem en bedek met een tweede hazelnootschuimbodem.
  • Bedek met een laag slagroomvulling en dek af met de derde bodem.
  • Versier met toefjes slagroom, botercrème en macarons.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.