E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hollandse Koffiebroodjes

Jeroen geeft zijn Hollandse koffiebroodjes een echt Hollands tintje door ze te kleuren in rood-wit-blauw. Elk broodje krijgt zijn eigen garnering. Het rode aardbeienbroodje komt met amandelen, het witte kokosbroodje met pinda’s en het blauwe bosbessen koffiebroodje met pecannoten.

Jeroen

Recept van
Jeroen

Brood
(4) reviews

Ingrediënten

Rood-wit-blauw vulling

  • 250 gram aardbeien coulis
  • 22 gram maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 50 gram amandelen
  • 250 gram kokosmelk
  • 22 gram maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 50 gram pinda’s
  • 200 gram bosbessen coulis
  • 22 gram maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 50 gram pecannoten

Deeg

  • 500 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 10 gram zout
  • 14 gram gedroogde gist
  • 130 milliliter melk

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 15 gram water

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Deegroller
  • Kwastje
  • Bakplaat

Voorbereiding

  • erwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet een kom in.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rood-wit-blauw vulling

Recept voor alle 3 de vullingen

  • Meng de eidooiers met de custardpoeder, de helft van de suiker en een scheutje van het vocht tot er een papje ontstaat.
  • Breng de rest van het vocht met de rest van de suiker aan de kook.
  • Voeg een beetje van het warme vocht bij het papje en roer goed door.
  • Giet alles terug in het pannetje.
  • Roer door tot de massa begint te koken en gebonden is.
  • Giet uit op platte schaal en dek af met plasticfolie.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Hak apart van elkaar de nootjes grof.

Deeg

  • Verwarm de melk met de suiker tot 37 graden.
  • Haal van het vuur en doe de gist erbij.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een kom, zorg dat het zout aan de zijkant ligt.
  • Voeg de melk toe en kneed met de deeghaak tot een soepel deeg.
  • Doe in een ingevette kom en dek af.
  • Laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Pak het deeg en rol uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 50 centimeter.
  • Verdeel de vulling over het deeg. Links een vlak rood, midden wit, rechts blauw.
  • Laat aan de onderkant 1/3e over de breedte van het deeg onbedekt.
  • Strooi de nootjes op de bijbehorende room.
  • Vouw het onbedekte deeg over de vullingen.
  • Vouw het deeg nog 2 keer, zodat je in 3 vouwen een reep hebt.
  • Snij reepjes van circa 4 centimeter breed en ongeveer 10 centimeter lang.
  • Zorg dat je van elke vulling 4 broodjes hebt.
  • Vouw de reepjes dubbel, zodat ze 4 x 5 centimeter worden.
  • Maak in het midden van het deeg over de lengte een snee. Zorg dat de uiteindelijk aan elkaar blijven.
  • Vouw de uiteinden van onderen naar boven door de snee.
  • Leg de broodjes op een bakplaat en laat nog eens 30 minuten narijzen.
  • Bak de broodjes in circa 12 minuten gaar op 200-220 graden.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker met het water.
  • Strijk met een kwastje het glazuur over de broodjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.