Terug

I love you honey

Marcel

Recept van
Marcel

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 500 gram roomboter
  • 500 gram patentbloem
  • 8 gram zout
  • 275 milliliter ijskoud water

Vulling

  • 100 gram amandelen
  • 50 gram pecannoten (gepeld, ongebrand en ongezouten)
  • 100 gram gepelde ongezouten pistaschenoten
  • 200 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 4 eieren
  • 70 gram bloem
  • 200 gram amarena kersen
  • 1 scheutje rum
  • 12 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 1 witte gedroogde boon

Honingsaus

  • 5 eetlepels honing
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 drupjes vanille-extract

Samenstellen

  • 1 eidooier
  • 100 milliliter melk

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat

Bladerdeeg

  • Snijd boter in blokjes en doe deze samen met bloem en zout in de keukenmachine.
  • Hak tot boterkruimels.
  • Schep over in een kom.
  • Maak een kuil in het midden en schenk de helft van het water er bij.
  • Roer door zodat het water wordt opgenomen. Schenk steeds meer water er bij tot het een egaal deeg is. Zorg dat alles koud blijft, laat het deeg zo nodig tussendoor rusten in de koelkast.
  • Deel het deeg in tweeën.
  • Rol het deeg uit in een langwerpige plak, vouw als een envelop in drieën.
  • Draai een kwartslag, rol opnieuw uit en vouw in drieën.
  • Laat 30 minuten rusten in de koeling.
  • Herhaal dit nog 2 keer met beide degen.

Vulling

Let op! Het wordt aangeraden dat alle noten in dit recept ongezouten zijn.

  • Hak de noten fijn in een keukenmachine.
  • Sla de boter licht en luchtig met de keukenmachine.
  • Voeg het notenmeel en poedersuiker toe en klop goed door.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens het bloem. Klop telkens goed door.
  • Snijd ondertussen de amarena-kersen in stukjes.
  • Verdeel de vulling in tweeën.
  • Breng de ene helft op smaak met rum.
  • Breng de andere helft op smaak met honing en kersen.
  • Zet in de koeling.

Honingsaus

  • Doe honing in een pan met dikke bodem en verwarm op laag vuur.
  • Voeg sinaasappelsap en basterdsuiker toe en roer tot beiden goed zijn opgenomen.
  • Voeg tenslotte vanille-extract toe naar smaak en roer nog even goed door.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Mix eidooier en melk door elkaar.
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dunne plak.
  • Snijd twee cirkels van dezelfde grootte uit.
  • Leg een cirkel op de beklede bakplaat.
  • Verdeel beide vullingen over de cirkel.
  • Dek af met de tweede deegcirkel. Druk alles netjes aan en zorg dat de rand goed vast zit.
  • Prik een gaatje in de deksel, trek lijntjes ter decoratie en smeer het geheel in met het geklutste ei.
  • Zet de pithivier zolang als mogelijk in de koelkast.
  • Bak de pithivier eerst 10 minuten op 200°C. Verlaag de oventemperatuur vervolgens naar 170°C en bak nog 20 minuten tot knapperig en bruin.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Maak glazuur van de poedersuiker en een klein beetje water. Decoreer de taart hiermee en met de kersen, honingsiroop en pistachenoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.