Terug

Il Fiore Tricolore

Patricia

Recept van
Patricia

Hartig
Brood
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Brood

  • 500 gram Amerikaanse patent bloem
  • 10 gram zeezout
  • 10 gram droge gist
  • 170 milliliter volle melk
  • 4 eieren
  • 250 gram boter

Groene pesto

  • 6 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 40 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje zeezout
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pecorino kaas
  • 80 milliliter olijfolie extra vergine

Rode pesto

  • 100 gram semi zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zeezout

Samenstellen

  • 1 ei
  • 50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Brood

  • Doe bloem, zout en gist in een mengkom. Zorg er voor dat gist en zout elkaar nog niet aanraken.
  • Voeg melk en eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze een voor een toe. Mix nog 5 minuten goed door.
  • Doe het deeg in een licht geoliede schaal en bedek met huishoudfolie. Laat rijzen tot dubbele grootte.

Groene pesto

  • Rooster de pistachenoten in een hete koekenpan.
  • Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender en mix goed door elkaar tot een pasta.
  • Schenk vervolgens in een dun straaltje de olie er bij tot een mooie pesto ontstaat.
  • Doe in een schaaltje en zet opzij.

Rode pesto

  • Doe alle ingrediënten behalve de olie in een blender en mix tot een pasta.
  • Schenk vervolgens al mixend olijfolie bij de pasta tot een gladde pesto onstaat.
  • Breng op smaak met zout.
  • Doe in een schaaltje en zet op zij.

Samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif de werkbank met bloem.
  • Stort het deeg op de werkbank.
  • Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Maak er mooie bollen van.
  • Rol een deegbal dun uit.
  • Smeer hier de groene pesto over.
  • Rol de tweede deegbol uit tot dezelfde grootte en leg dit op de plak met groene pesto.
  • Smeer in met rode pesto.
  • Rol de derde deegrol uit tot dezelfde grootte en leg dit op de plak met rode pesto.
  • Gebruik een liniaal en druk zachtjes lijnen in het deeg tot het in zestien stukken is verdeeld: begin met een kruis en verdeel dan steeds ieder stuk weer door de helft.
  • Zet een borrelglaasje op het midden van de cirkel en snijdt met een pizzasnijder of scherp mes de deegplakken over de lijnen in tot aan het glaasje.
  • Pak 2 stukken tegelijk met duimen en wijsvinger vast en draai 2 halve slagen naar buiten toe (linkerhand naar links en rechterhand naar rechts).
  • Doe dit 8 keer zodat alle 16 stukken gedraaid zijn.
  • Pak dan van elk blad 2 uiteinden vast en duw een slag naar buiten. Druk de onderkant van de uiteinden aan elkaar en twist nog 1 x. Draai vervolgens nog een keer zodat de naadjes onder zitten. Doe dit 8x totdat de hele bloem klaar is.
  • Laat de bloem 20 minuten rusten onder plastic folie.
  • Leg de bloem op de beklede bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de bloem hiermee.
  • Bak het brood in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.