E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Il Fiore Tricolore

Patricia

Recept van
Patricia

Hartig
Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Brood

  • 500 gram Amerikaanse patent bloem
  • 10 gram zeezout
  • 10 gram droge gist
  • 170 milliliter volle melk
  • 4 eieren
  • 250 gram boter

Groene pesto

  • 6 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 40 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje zeezout
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels pecorino kaas
  • 80 milliliter olijfolie extra vergine

Rode pesto

  • 100 gram semi zongedroogde tomaten, uitgelekt
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 25 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zeezout

Samenstellen

  • 1 ei
  • 50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Brood

  • Doe bloem, zout en gist in een mengkom. Zorg er voor dat gist en zout elkaar nog niet aanraken.
  • Voeg melk en eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze een voor een toe. Mix nog 5 minuten goed door.
  • Doe het deeg in een licht geoliede schaal en bedek met huishoudfolie. Laat rijzen tot dubbele grootte.

Groene pesto

  • Rooster de pistachenoten in een hete koekenpan.
  • Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender en mix goed door elkaar tot een pasta.
  • Schenk vervolgens in een dun straaltje de olie er bij tot een mooie pesto ontstaat.
  • Doe in een schaaltje en zet opzij.

Rode pesto

  • Doe alle ingrediënten behalve de olie in een blender en mix tot een pasta.
  • Schenk vervolgens al mixend olijfolie bij de pasta tot een gladde pesto onstaat.
  • Breng op smaak met zout.
  • Doe in een schaaltje en zet op zij.

Samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif de werkbank met bloem.
  • Stort het deeg op de werkbank.
  • Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Maak er mooie bollen van.
  • Rol een deegbal dun uit.
  • Smeer hier de groene pesto over.
  • Rol de tweede deegbol uit tot dezelfde grootte en leg dit op de plak met groene pesto.
  • Smeer in met rode pesto.
  • Rol de derde deegrol uit tot dezelfde grootte en leg dit op de plak met rode pesto.
  • Gebruik een liniaal en druk zachtjes lijnen in het deeg tot het in zestien stukken is verdeeld: begin met een kruis en verdeel dan steeds ieder stuk weer door de helft.
  • Zet een borrelglaasje op het midden van de cirkel en snijdt met een pizzasnijder of scherp mes de deegplakken over de lijnen in tot aan het glaasje.
  • Pak 2 stukken tegelijk met duimen en wijsvinger vast en draai 2 halve slagen naar buiten toe (linkerhand naar links en rechterhand naar rechts).
  • Doe dit 8 keer zodat alle 16 stukken gedraaid zijn.
  • Pak dan van elk blad 2 uiteinden vast en duw een slag naar buiten. Druk de onderkant van de uiteinden aan elkaar en twist nog 1 x. Draai vervolgens nog een keer zodat de naadjes onder zitten. Doe dit 8x totdat de hele bloem klaar is.
  • Laat de bloem 20 minuten rusten onder plastic folie.
  • Leg de bloem op de beklede bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de bloem hiermee.
  • Bak het brood in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.