Terug

In vuur en vlam

Deze parel van een flammkuchen is rijkelijk belegd met romige brie en heeft een fris zoetje dankzij de toegevoegde perzik.

Kim G

Recept van
Kim G

Hartig
Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout

Topping

  • 150 milliliter sour cream
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper
  • 175 gram flinterdunne plakken proscuitto ham
  • 200 gram brie
  • 3 wilde perziken

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Deegroller

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Voeg de bloem samen met olijfolie en zout aan een kom toe en roer goed door.
  • Schenk langzaam 100 milliliter lauwwarm water toe en kneed tot er een deegbal ontstaat.
  • Kneed de deegbal vervolgens 10-12 minuten tot een elastisch geheel en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif vervolgens het aanrecht met een beetje bloem en rol de deegbal met een deegroller uit tot een dunne plak.
  • Snijd het deeg met een scherp mes in de vorm van een hart en plaats deze op een met bloem bestoven pizzaschep.
  • Bestrijk het deeg rijkelijk met het crème fraîche-mengsel tot ongeveer 1 centimeter van de rand.
  • Verdeel vervolgens de brie netjes over de bodem en volg met de ham en de perziken.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 10-15 minuten goudbruin.

Topping

  • Was en snijd de wilde perziken om de pit heen in gelijke partjes.
  • Snijd de brie in gelijke plakken.
  • Meng de sour cream met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  • Ga verder met het deeg.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.