Terug

Indiase samosa’s

Op markten in het Midden-Oosten heeft elke cultuur zijn eigen specialiteit. Indiase samosa's zijn kleine hapjes die bol staan van smaak.

Ine

Recept van
Ine

Goed te doen
(23) reviews

Ingrediënten

Mangochutney

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 centimeter gemberwortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel donkerbruine suiker
  • 2 mango’s
  • 1 limoen (sap)
  • olijfolie om in te bakken

Samosa's

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 flinke tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode chili peper in ringetjes gesneden
  • 1 theelepel Gember
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel mosterd poeder
  • 1 theelepel mosterd zaad
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 200 gram donkere rozijnen
  • 1 blikje doperwten, ontdooid
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 30 gram verse koriander
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 30 gram verse koriander, fijngehakt
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 12 vellen filodeeg
  • 8 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mangochutney

  • Snipper de ui, knoflook, gember en chilipeper.
  • Fruit dit aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg alle specerijen toe en bak ze kort mee tot de geuren goed vrij komen.
  • Doe de bruine suiker en de limoensap erbij.
  • Snijd ondertussen de mango’s in kleine blokjes en doe ze bij het mengsel.
  • Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Als het te droog is, doe er dan een slokje water bij.
  • Pureer de chutney, maar zorg dat er nog wat stukjes mango heel blijven.

Samosa’s

  • Rol het gehakt in een braadpan in een beetje olijfolie, tot het licht gegaard is.
  • Voeg de ui, knoflook en de chili peper toe.
  • Bak dit ongeveer 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de specerijen toe, bak ze even mee. De verhitting zorgt dat de geuren en smaken vrij komen!
  • Roer de kikkererwten, doperwten, tomatenpuree door het mengsel. Voeg als laatste de koriander toe.
  • Draai het vuur uit.
  • Snijd de filodeeg in lange banen, van ongeveer 10 x 25 cm. Leg het filodeeg onder een klamme theedoek om uitdrogen te voorkomen.
  • Leg steeds 3 velletjes op de werkbank en kwast ze in met olijfolie.
  • Leg een ruime eetlepel van de vulling op een hoekje, en leg er een stukje geitenkaas op.
  • Vouw het deeg steeds een ‘driehoekje’ om. Zorg ervoor dat de naadje plakken met de olijfolie.
  • Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kwast de samosa’s licht in met olijfolie en bak ze ongeveer 15 minuten op 200 graden in de oven.
  • Serveer de samosa’s met de mangochutney als gezellig hapje!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.