E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes van Robèrt met pittige vulling doen het méér dan prima als hartige snack.

Hartig
(112) reviews

Ingrediënten

Voor 10 saucijzenbroodjes

  • 500 gram gehakt
  • indische kruiden
  • pindakaas / satésaus
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor 10 saucijzenbroodjes

  • Kruid het gehakt naar smaak, maar doe er in ieder geval Indische kruiden bij.
  • Doe er een flinke hoeveelheid pindakaas of pindasaus bij en meng het door elkaar.
  • De bedoeling is dat het een heel smeuïg geheel wordt, zodat je het met een spuitzak kunt opspuiten.
  • Als de massa te droog blijft, voeg dan wat extra satésaus/pindakaas toe.
  • Doe het mengsel in een spuitzak.
  • Leg op een bakplaat plakken bladerdeeg uit en spuit in het midden een sliert van het gehaktmengsel.
  • Rol de pakketjes bladerdeeg losjes op en bestrijk met een losgeklopt ei.
  • Doe de broodjes 30 minuten in de oven, op 200 graden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.