E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Italiaanse spek-kaas croquembouche

Een Italiaanse spek-kaas croquembouche met een mooie uitgebalanceerde vulling. Je weet 1 ding zeker bij deze toren: op komt 'ie!

Michel

Recept van
Michel

Hartig
(0) reviews

Ingrediënten

Soezen

  • 500 gram water
  • 500 gram volle melk
  • 500 gram ongezouten roomboter
  • gemalen zeezout
  • 600 gram patentbloem
  • 1000 gram ei

Kaasvulling

  • 300 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram pancetta
  • 500 gram slagroom (ongezoet)
  • 375 gram roomkaas
  • bieslook
  • tijm
  • zout en peper
  • zwarte truffel (optioneel)
  • 1 zakje klopfix

Parmezaanse kaas tuiles

  • 200 gram parmezaanse kaas

Karamel

  • 540 gram azijn
  • 150 gram water
  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 105 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram mosterd

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Steelpan (2x)
  • Cutter
  • Mengkom
  • Siliconenmat
  • Koolstofpatroon
  • Sifon
  • Spuitzak
  • Glad spuitmondje

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (conventioneel).

Soezen

  • Verwarm de melk, de boter en het water in een pan.
  • Voeg de bloem toe en laat het deeg zachtjes bakken voor 1 à 2 minuten.
  • Doe het mengsel in een kom en meng de eieren hier 1 voor 1 doorheen.
  • Voeg naar smaak gemalen zeezout aan het mengsel toe.
  • Spuit de soezen op 2 bakplaten met een kartelspuit.
  • Zet in de oven en bak gedurende 5 minuten. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak nog eens 30 minuten.

Kaasvulling

  • Klop de slagroom op met de klopfix.
  • Snijd de pancetta in blokjes en voeg toe aan de slagroom, samen met de andere ingrediënten.

Parmezaanse kaas tuiles

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (conventioneel)
  • Rasp de Parmezaanse kaas en leg op een siliconenmat in een vorm naar keuze.
  • Bak gedurende 5 tot 10 minuten en laat buiten de oven afkoelen.

Karamel

  • Kook de azijn in.
  • Maak een gouden karamel van de suiker en het water.
  • Voeg de ingekookte azijn, de boter en de mosterd toe aan de karamel en roer goed door.

Afwerking/decoratie

  • Vul elk soesje met de spek-kaasvulling met behulp van een spuitzak met een glad spuitmondje.
  • Maak een ring van +/- 20 soesjes en plak ze aan elkaar vast door de soesjes een voor een in de karamel te dopen.
  • Zet daar een ring bovenop met een soesje minder, enzovoort.
  • Plak tuiles met behulp van een beetje karamel vast tegen de croquembouche ter decoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.