E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Enzo’s Kaartenhuis

Probeer eens deze spectaculaire lactosevrije eclairs in 2 verschillende smaken. De rode zijn gevuld met frambozenroom, de zwarte met een room op basis van oolong thee. De bijpassende craquelin maakt het plaatje compleet.

Enzo

Recept van
Enzo

Taart
Moeilijk
(19) reviews

Ingrediënten

Craquelin

  • 120 gram patentbloem
  • 200 gram plantaardige boter (Flora)
  • 80 gram amandelmeel
  • 200 gram lichte rietsuiker
  • Rode poeder kleurstof
  • Zwarte poeder kleurstof

Pâte à choux

  • 20 gram zout
  • 30 gram kristalsuiker
  • 500 gram plantaardige boter (Flora)
  • 500 milliliter volle havermelk
  • 500 gram water
  • 600 gram patentbloem
  • 150 gram eieren
  • Rode poeder kleurstof

Oolong vulling

  • 1 liter volle havermelk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram eieren
  • 50 gram maïzena
  • 50 gram bloem
  • 100 gram boter
  • Verse oolong thee

Frambozenvulling

  • 1 kilo frambozen (vriezer)
  • 133 gram suiker
  • 1,5 eetlepel citroenrasp
  • 2,5 eetlepel citroensap
  • 2,5 eetlepel water
  • 3 eierdooiers
  • 22,5 gram maizena
  • Snuf zout
  • 19 gram boter

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Deegroller
  • Spuitzakken
  • Gekarteld spuitmondje ø 16
  • Soezen vul spuitmondje
  • Vershoudfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Leg spuitzakken met gekarteld spuitmondje ø 16 klaar. 

Craquelin

  • Verdeel de ingrediënten in 2 delen. 
  • De ene helft is voor de rode craquelin, de andere helft voor de zwarte. 
  • Meng in 2 verschillende kommen de ingrediënten met de vlinderhaak tot een egaal deeg. 
  • Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte tussen 2 bakpapiertjes. 
  • Leg beide deegjes in de vriezer tot je ze nodig hebt. 

Pâte à choux

  • Breng het zout, suiker, melk, boter en water samen aan de kook. 
  • Voeg, als het kookt, de gezeefde bloem toe.
  • Roer goed door elkaar en gaar het deeg al roerend in de pan tot het van de randen loslaat.  
  • Doe het beslag in de kom van de mixer en klop de eerste warmte er van af met een vlinderhaak. 
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. 
  • Let goed op de consistentie, want je hebt misschien niet al het ei nodig. 
  • Weeg de helft van het deeg af en kleur dat rood met kleurpoeder. 
  • Doe beide beslagjes in een spuitzak met gekarteld spuitmondje ø 16.
  • Spuit mooie eclairs op het bakpapier op de bakplaat. 
  • Pak de craquelin uit de vriezer en snijd ze op maat, zodat ze precies op de eclair passen. 
  • Leg de rode craquelin op de rode soezen en de zwarte op de gewone soezen. 
  • Bak de eclairs in zo’n 30 minuten af.

Oolong vulling

  • Breng de melk met oolong thee aan de kook en laat de thee trekken. 
  • Haal – als de thee getrokken is – de melk door een zeef. 
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg zowel het stokje als de merg toe. 
  • Voeg de helft van de suiker toe en breng weer aan de kook. 
  • Meng in een ander bakje de eieren met de rest van de suiker, gezeefde maïzena en bloem. 
  • Voeg een scheutje warme melk toe aan de eieren en maak familie. 
  • Giet alles terug in de pan en laat al roerend indikken. 
  • Voeg tot slot de boter in blokjes toe, roer tot alles is gesmolten. 
  • Giet op een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen. 

Frambozenvulling

  • Breng de frambozen, suiker, citroenrasp, -sap en water aan de kook.
  • Laat 5 minuten inkoken.
  • Meng ondertussen de eierdooiers, maïzena en zout.
  • Maal het frambozenmengsel fijn met de staafmixer en haal door een zeef.
  • Giet een scheutje bij de eieren, roer goed door. 
  • Giet alles terug in de pan en laat al roerend indikken. 
  • Voeg tot slot de boter in blokjes toe, roer tot alles is gesmolten. 
  • Giet op een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen. 

Vullen

  • Klop beide vullingen een beetje los en doe ze in een spuitzak met soezen vul spuitmondje. 
  • Maak voorzichtig 2 kleine gaatjes aan de onderkant in de eclairs. 
  • Vul de rode eclairs met frambozenvulling. 
  • Vul de zwarte eclairs met oolong vulling. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.