E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kaas-groentenhapjes

Robèrt maakt heerlijk knapperige kaas-groentenhapjes. Makkelijk en lekker voor bij de borrel!

Hartig
Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Hapjes

  • 250 gram bladerdeeg
  • Bechamelsaus
  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram groene paprika
  • geraspte kaas

Bechamelsaus

  • 250 liter melk
  • 50 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 50 gram ei
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Hapjes

  • Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik.
  • Prik er heel veel gaatjes in en steek er zoveel mogelijk rondjes van 10 cm Ø uit.
  • Als je een muffinvorm gebruikt, maak de rondjes dan wat groter; het is de bedoeling dat ook de zijkanten van de vormpjes (grotendeels) met deeg bekleed worden.
  • Leg de bladerdeegrondjes in de holtes van de bakvorm en bak de deegkuipjes blind in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verwijder de blinde vulling en vul de deegkuipjes met bechamelsaus.
  • Verdeel er een beetje ui, paprika en kaas over en zet de hapjes nog ca. 12-15 minuten terug in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant en de kaas lekker gesmolten is.

Bechamelsaus

  • Breng 100 milliliter melk aan de kook met de boter.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed door met een spatel tot een homogene massa ontstaat.
  • Zet de pan op laag vuur en gaar de roux al roerende 1 minuut.
  • Haal de pan van het vuur en spatel het ei erdoorheen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Slap het geheel af met 150 milliliter melk.
  • Roer er tot slot nog 100 gram kaas of andere vulling naar keuze doorheen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.