Terug

Kaashoorntjes

Robèrt maakt hartige hoorntjes met kaas in plaats van room. De luchtige kaascrème smmmelt op je tong... Klaar? Smullen maar!

Goed te doen
(3) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 250 gram bladerdeeg
  • 100 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • 80 milliliter slagroom
  • zout en peper

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bakbenodigheden

  • Deegroller
  • Deegprikker of vork
  • Kwastje
  • Hoornpennen
  • Bakplaat, bekleed met bakpapier
  • Spuitzak

Bereidingswijze

  • Rol het bladerdeeg uit tot ongeveer 2 millimeter dik en prik er heel veel gaatjes in, zodat het tijdens het bakken niet te veel gaat werken.
  • Snijd het deeg in dunne repen en bestrijk deze lichtjes met water.
  • Wikkel de deegrepen om de hoornpennen; maak ze niet te groot, het moeten kleine hapjes worden.
  • Leg de hoorntjes op de bakplaat, strijk af met ei laat nog 20 minuten rusten.
  • Bak de hoorntjes op 180 ⁰C in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder na het bakken zo snel mogelijk de hoornpennen om te voorkomen dat ze vastplakken.
  • Zet ze daarna nog een paar minuutjes terug in de oven om de binnenkant te laten drogen.
  • Laat afkoelen.
  • Klop voor de kaascrème de boter op tot hij wit en luchtig is.
  • Voeg de kaas toe en meng goed.
  • Verwarm de slagroom licht in een pannetje en voeg toe aan de botermassa.
  • Klop op tot een mooie mousse en breng op smaak met zout en peper en eventuele overige smaakmakers.
  • Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de hoorntjes hiermee.
  • Garneer met een beetje extra geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.