Terug

Kardinaal Schnitt

Een favoriet van Robèrt, deze imposante Schnitt. Dit recept is voor 2 van die stevige jongens, dus nodig gerust de buren uit!

Moeilijk
(39) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 275 gram eiwit
  • 362 gram suiker
  • 100 gram eidooier
  • 100 gram patentbloem
  • 12 gram maïzena

Frambozen confituur

  • 125 gram frambozen
  • 12 gram pectine
  • 150 gram suiker
  • 2.5 gram citroenzuur

Samenstellen

  • 1 liter slagroom (ongezoet)
  • 100 gram suiker
  • 150 gram verse frambozen
  • poedersuiker (afwerking)

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Extra nodig

  • 3 spuitzakken

Bereidingswijze

  • Splits de eieren.
  • Voor het kapselbeslag: klop 150 gram eiwit, op een hoge stand op. Voeg 112 gram suiker, in een keer, toe als de eiwitten al goed los geklopt zijn.
  • Klop nu (in een andere mengkom, of werk om en om) de 125 eiwit voor het schuim los. Laat even goed kloppen en voeg dan pas de 125 gram suiker toe. Zet de machine zachter na een minuut of twee.
  • Spatel 100 gram dooiers met de hand door het kapselbeslag en voeg daar gezeefde bloem en maïzena aan toe. Klop flink door.
  • Stort het kapselbeslag in een spuitzak.
  • Voeg de tweede portie suiker (125 gram) toe aan de schuim-eiwitten spatel even door. Stort de schuim in een spuitzak.
  • Spuit 3 banen beslag op je bakpapier met een beetje ruimte ertussen zodat er nog twee banen met schuim tussenin gespoten kunnen worden. Twee per Schnitt. De lengte van deze banen moet 35 centimeter zijn.
  • Herhaal dit 3 keer
  • Spuit de twee tussenliggende banen op met het schuim zodat er vijf banen aan elkaar vastgebakken zullen zitten; 3 banen kapsel met daar tussenin 2 banen schuim. Uiteindelijk liggen er dus 4 plakken beslag-met-schuim-ertussen verdeeld over 2 bakplaten.
  • Zet de oven terug naar 190 graden en bak in 20 minuten gaar. Hou goed in de gaten, en wissel op tijd om als beide platen in de oven gaan.

Frambozen confituur

  • Verwarm de frambozen, pectine en eerste deel suiker in een pannetje. Voeg overige suiker in delen toe. Laat in de koelkast afkoelen.

Samenstellen

  • Klop rustig de slagroom en suiker op. Laat niet te lang kloppen, maak het af met de hand.
  • Haal de cake uit de oven als het schuim gaar is.
  • Pel voorzichtig het bakpapier eraf.
  • Hou de ‘gebakken’ kanten aan de buitenkant. Verdeel de jam in het midden van de onderste laag biscuit en bedek deze met een strook slagroom.
  • Leg een rij frambozen op de slagroom.
  • Spuit banen slagroom over en rond de frambozen zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • De tweede laag leg je boven op de bedekte laag. Druk het geheel aan de zijkanten een beetje aan.
  • Werk af met een beetje poedersuiker.
  • Herhaal dit nogmaals bij de tweede Schnitt.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.