Terug

Käsekuchen-Gugelhupf met sinaasappel

Jolanda

Recept van
Jolanda

Makkelijk
(4) reviews

Ingrediënten

Tulband

  • 250 gram zachte boter (plus extra voor het invetten)
  • 200 gram roomkaas
  • 450 gram kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 400 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur

Glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels sinaasappelsap

Gemarmerde room

  • 1 doosje aardbeien
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem.

Tulband

  • Meng boter, roomkaas en suiker tot het romig is.
  • Roer de eieren een voor een erdoorheen (voeg pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen). Voeg na het 3e ei 1 eetlepel bloem toe.
  • Zeef in een andere kom de resterende bloem met de bakpoeder en het zout.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het boter-eimengsel en spatel het er voorzichtig doorheen.
  • Roer sinaasappelrasp, -sap en likeur door het beslag.
  • Giet het beslag in de tulbandvorm en bak circa 60 minuten in de oven.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
  • Laat de tulband iets afkoelen in de vorm.
  • Stort de tulband vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.

Glazuur

  • Meng de poedersuiker met de sinaasappelsap tot een glad mengsel.

Gemarmerde room

  • Ontkroon de aardbeien.
  • Doe aardbeien in een pan met het citroensap.
  • Verhit tot een ‘brei’.
  • Voeg de poedersuiker toe en roer tot deze is opgelost.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de aardbeiencoulis lichtjes door de slagroom tot een gemarmerd geheel.

Samenstellen

  • Verdeel het glazuur over de tulband.
  • Serveer de tulband met de gemarmerde room.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.