Terug

Kers-Om-De-Taart

Een zachte mousse, klein laagje cake en een mooie pit in het midden. Deze taart – in de vorm van twee kersen – staat goed op tafel als dessert.

Jeroen

Recept van
Jeroen

Goed te doen
(3) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 20 gram boter
  • 100 gram eiwit
  • 130 gram suiker
  • 3 eieren
  • 25 gram bloem
  • 115 gram amandelpoeder

Kersenpit

  • 265 gram pure chocolade
  • 125 milliliter slagroom
  • 15 gram suiker

Kersenbavarois

  • 4 eiwitten
  • 75 gram water
  • 250 gram suiker
  • 450 gram slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 gram kersencoulis

Gelei

  • 4 blaadjes gelatine
  • 175 gram kersencoulis
  • 40 gram suiker
  • blauwe kleurstof
  • rode kleurstof

Takjes

  • 200 gram pure chocolade

Opbouw

  • 200 gram marsepein
  • 50 gram Kersenpuree
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram kersenjam

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 bombe vormen van ø 20 centimeter
  • Siliconen bolvorm van ø 8 centimeter
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Thermometer
  • Bakplaat
  • Grote rietjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bekleed de bombevormen met folie.
  • Week de gelatine in koud water.

Biscuit

  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker en het zout luchtig.
  • Klop de hele eieren met de andere helft van de suiker schuimig.
  • Smelt de boter.
  • Meng de bloem met het amandelpoeder.
  • Spatel dit samen met de boter door de schuimige eieren.
  • Spatel het eiwit erdoor.
  • Smeer uit op de bakplaat en bak in 7 tot 10 minuten gaar.

Kersenpit

  • Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.
  • Tableer de chocolade en breng op temperatuur.
  • Vul 2 bolvormpjes met de chocolade en zorg dat de randen goed bedekt zijn.
  • Laat de overtollige chocolade eruit lopen.
  • Zet weg om uit te laten harden.
  • Verwijder daarna voorzichtig de halve bollen chocolade uit de vorm.
  • Smelt de overige 65 gram chocolade au bain-marie en zet even weg.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig en meng beetje voor beetje door de gesmolten chocolade erdoor.
  • Vul 2 halve bollen met de chocoladeslagroom en plaats ze op elkaar om er een bolletje van te maken.
  • Leg opzij tot gebruik.

Kersenbavarois

  • Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast.
  • Breng 225 gram suiker met het water aan de kook. Kook in tot een siroop.
  • Klop het eiwit met de overige 25 gram suiker en het zout luchtig.
  • Giet druppelsgewijs de hete siroop bij het eiwit terwijl je blijft kloppen.
  • Voeg de gelatine met aanhangend vocht toe.
  • Giet ook de koude kersencoulis erbij en klop het geheel koud.
  • Meng de lobbige slagroom erdoor.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.

Gelei

  • Verwarm de coulis met de suiker tot de suiker is opgelost.
  • Meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Breng nog een beetje op kleur met de kleurstof. Zorg voor een kersenrode kleur.
  • Laat afkoelen tot het wat dikker is geworden.

Takjes

  • Smelt de chocolade au bain-marie en breng door te tableren op temperatuur.
  • Voeg een paar druppels water toe aan je chocolade en roer goed door.
  • Doe in een spuitzakje.
  • Als de chocolade iets steviger begint te worden, is hij klaar voor gebruik.

Opbouw

  • Leg je bombevorm op het biscuit en snijd 2 cirkels biscuit uit ter grootte van de bombe.
  • Bekleed de bombes daarna aan de binnenkant met het overgebleven biscuit.
  • Vul de bombes met een beetje kersenbavarois.
  • Laat de halve kersenpitten erin zakken en vul verder op met bavarois.
  • Leg de uitgesneden plakken biscuit er bovenop en laat beide bombes opstijven in de vriezer.
  • Breng de marsepein op kleur en smaak met de kersenpuree. Voeg wat poedersuiker toe als de marsepein te dun wordt.
  • Haal de bombes uit de vriezer en snijd ze eventueel een beetje bij, zodat ze de vorm van een kers krijgen.
  • Besmeer de bombes met kersenjam en bekleed ze met de marsepein.
  • Zet opnieuw in de vriezer.
  • Plaats beide bombes op een rek met daaronder een opvangbak.
  • Overgiet de kersen met de gelei.
  • Leg de halve kersen op de serveerschaal.
  • Spuit van de chocolade takjes aan de kersen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.