Terug

Kerstboom van chocolade, brownie en lichtjes

Matthieu

Recept van
Matthieu

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Brownies

  • 230 gram Pure chocolade, minimaal 75% cacao
  • 450 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 660 gram suiker
  • 250 gram patentbloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Spuitchocolade

  • 1320 gram Pure chocolade, minimaal 75% cacao
  • 500 gram roomboter op kamertemperatuur
  • groen musketzaad
  • goudspray

Bereidingswijze

Brownies

  • Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie.
  • Zet opzij en laat het een beetje afkoelen.
  • Rooster de notenmix enkele minuten in de oven en hak vervolgens in grove stukken.
  • Klop eieren, eidooiers, suiker en zout in de keukenmachine in 2 minuten tot een lichtgeel dikkig mengsel en spatel vervolgens het afgekoelde chocolademengsel hier voorzichtig doorheen.
  • Spatel als laatste de gezeefde bloem met de cacaopoeder en de notenmix door het beslag.
  • Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de brownie 40 minuten in de oven.
  • Laat even afkoelen op een rooster en snijd de brownie vervolgens in driehoekjes.

Spuitchocolade

  • Draai de roomboter luchtig totdat het wit begint te kleuren.
  • Smelt de chocolade au bain-marie naar +/- 40˚C en laat het tempereren.
  • Meng de luchtige roomboter met de chocolade en spuit hier direct kerstboomtakken van.
  • Bestrooi de uiteinden met groen musketzaad en prik er een verjaardagskaarsje in voordat de chocolade volledig is uitgehard.
  • Laat uitharden door te koelen.
  • Let op; spuit ook een stervorm van de chocolade en verf deze met goudpoeder. Steek de ster in de kersttakken die de top van de boom vormen en laat uitharden.

Samenstellen

  • Bouw de kerstboom op door de spuitchocoladetakken en brownie om en om op te stapelen.
  • Steek de kaarsjes aan vlak voor opdienen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.