Terug

Kerstcake

Als het weer ons in de steek laat, zijn we met deze tulband altijd nog verzekerd van een witte kerst. Heerlijk gevuld met amandelspijs!

Maroeska

Recept van
Maroeska

Makkelijk
(6) reviews

Ingrediënten

Voorbereidingen

  • 300 gram cranberry’s
  • 100 milliliter sinaasappellikeur

Cake

  • 500 gram bloem
  • 10 gram gist
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 50 gram boter
  • 2 sinaasappels (rasp)
  • 1 eetlepel kaneel
  • snufje zout
  • 300 gram pecannoten
  • 200 gram amandelspijs

Garnering

  • 400 gram poedersuiker
  • 150 gram witte fondant
  • 10 gram eiwitpoeder
  • 1 citroen (sap)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Tulbandvorm
  • Vershoudfolie
  • Mengkom

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Week de cranberry’s een avond van te voren in een bakje met de sinaasappellikeur.

Cake

  • Voeg de gist samen met 50 gram suiker, 100 gram bloem en een half kopje lauwwarm water in een mengkom en laat 20 minuten rijzen.
  • Volg met de overige bloem, sinaasappelrasp, kaneel, zout en ei, draai in de keukenmachine tot een slap deeg en laat 30 minuten rijzen.
  • Vet ondertussen de tulbandvorm in met een beetje boter.
  • Voeg vervolgens boter, cranberry’s en pecannoten aan het deeg toe, meng goed en stort de helft van het deeg in de tulbandvorm.
  • Maak een rol van de amandelspijs, plaats de rol op het deeg in de tulband en dek af met het overige deeg.
  • Laat het deeg circa 1 uur rijzen.
  • Plaats vervolgens de tulband in de voorverwarmde oven en bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar.

Garnering

  • Meng poedersuiker, eiwitpoeder en citroensap tot een gladde glazuur.
  • Rol de fondant uit tot een dunne plak en snijd er blaadjes van.

Afwerken/decoratie

  • Garneer de cake met het glazuur en de fondantblaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.