E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kerststolletjes

Evert

Recept van
Evert

Brood
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 50 gram rozijnenbroodpoeder
  • 20 gram verse gist
  • 75 gram roomboter
  • 150 milliliter water
  • 5 gram zout
  • 1 ei
  • 250 gram rozijnen
  • 25 gram confetti van gekonfijte vruchten
  • 25 gram gebroken hazelnoten
  • 200 gram amandelspijs
  • roomboter voor afstrijken
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Week de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Giet vervolgens af.

Deeg

  • Verwarm het water tot maximaal 37°C en los de gist hier in op.
  • Zeef bloem en rozijnenbroodpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk het gistmengsel er bij.
  • Snijd de roomboter in blokjes en voeg samen met het ei en zout toe aan het bloemmengsel.
  • Kneed dit met de hand tot een soepel deeg dat niet meer plakt. Laat op een warme en tochtvrije plek 10 minuten rijzen.
  • Kneed vervolgens rozijnen, gekonfijte vruchten en hazelnoten er door.
  • Laat het deeg nu een half uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in zes gelijke delen en bol op. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.
  • Rol de bolletjes een voor een plat en leg het spijs er in. Klap dicht en rol goed dicht.
  • Laat opnieuw 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 190˚C.
  • Leg de kleine spijsbroodjes op de bakplaat en bak de broodjes in ongeveer 30 minuten bruin.
  • Zodra de broodjes gaar zijn, haal ze uit de oven en bestrijk met gesmolten roomboter.
  • Laat goed afkoelen op een rooster.
  • Bestuif voor serveren met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.